Haluatko kirjailijaksi?

Minerva Kustannus ottaa vastaan kotimaisia kauno- ja tietokirjallisuuden käsikirjoituksia. Ensisijaisesti toivomme käsikirjoitukset toimitettavan sähköisesti.

Romaanikäsikirjoitukset: romaanikasikirjoitukset@minervakustannus.fi
Tietokirjakäsikirjoitukset: tietokasikirjoitukset@minervakustannus.fi Lastenkirjakäsikirjoitukset: lastenkirjakasikirjoitukset@minervakustannus.fi

Lähetä käsikirjoituksesi mahdollisimman valmiina ja viimeisteltynä. Jos olet epävarma, sopiiko se kustannusohjelmaamme, voit ottaa meihin yhteyttä jo etukäteen esimerkiksi sähköpostilla. Otamme vastaan myös kirjaideoita sekä ehdotuksia tasokkaiksi käännöskirjoiksi.

Jos lähetät käsikirjoituksen kirjeenä, älä toimita meille alkuperäistä, sillä emme palauta tekstejä, ellei asiasta ole etukäteen toisin sovittu. Lähetä käsikirjoituksesi postitse osoitteella:

Minerva Kustannus Oy
Eerikinkatu 27, 2. krs
00180 Helsinki

Meidän on helpointa käsitellä irtoliuskoja, älä siis suotta laita aineistoa mappiin tai kansioon. Käytä helppolukuista ja tarpeeksi suurta kirjasinfonttia sekä kunnon rivivälejä ja marginaaleja. Älä lähetä originaalikuvia tai -piirroksia, kopiot riittävät.

Laita käsikirjoituksesi mukaan lyhyt saatekirje. Kerro omasta kirjoittajataustastasi sekä käsikirjoituksen mahdollisista kohderyhmistä. Jos sinulla on tarjota meille markkinointiapua ja -kanavia, niin ne kannattaa ehdottomasti mainita. Lisäksi voit lyhyesti kuvailla käsikirjoituksesi sisältöä ja kertoa, miksi se sinun mielestäsi kannattaisi julkaista.

Tutustuminen saapuneisiin käsikirjoituksiin on aikaa vievää työtä. Vaikka vastauksemme viipyy, se ei tarkoita, että käsikirjoituksesi on unohdettu.

Meillä ei ole mahdollisuutta antaa palautetta käsikirjoituksista, joita emme voi ottaa kustannusohjelmaamme. Arvostelupalvelua tarjoaa esimerkiksi Nuoren Voiman Liitto, ks. http://www.nuorenvoimanliitto.fi/.