Kirja: Tikkuja ristiin          (Ulla Vestola - Martti Leppä)

Kirja on loppuunmyyty.

Tikkuja ristiin Kaunista kotiin luonnon materiaaleillaUlla Vestola ja Martti Leppä

Ainutlaatuinen opas kertoo miten luonnonmateriaaleista voi tehdä kauniita, tyylikkäitä ja moderneja koristeita ja hyötyesineitä. Kirja tarjoaa runsaasti ideoita eri vuodenaikoihin: joulua, talvea, pääsiäispöytää, kesäkekkereitä ja pimenevää sadonkorjuun iltaa on upea juhlistaa omien käsien aikaansaannoksilla.

Kirjassa esiteltyjen koristeiden tekeminen on helppoa, sillä mitään erikoistyökaluja ei tarvita eikä tekniikoita tarvitse osata tai opetella. Koko juju on hyvissä ideoissa.

Tyylikkäimmät askartelumateriaalit löytyvät luonnosta, ja lähes mistä tahansa luonnosta löytyvästä voi tehdä kaunista. Ja ihan ilmaiseksi. Pihan kevät- ja syystyöt tuottavat kasan pensaiden oksia, marjat ovat mainioita, risuja ja käpyjä on kaikkialla ja talvipiha koristuu satumaiseksi pelkällä vedellä.

Koristeessa kannattaa antaa yhden materiaalin puhua ja näyttää koko kauneutensa. Tueksi ja kiinnityksiin tarvitaan enintään narua, liimaa, siimaa tai rautalankaa. Harkitun kauniista kiinnityksistä tulee koristeen olennainen osa.

Selkeät, vaihe vaiheelta etenevät ohjeet takaavat onnistuneen lopputuloksen.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2013
Sivumäärä: n. 140 s.
Kirjastoluokka: 65

Muuta: Kansi Ulla Vestola

Kirjan laji

Lisää käsityö- ja kotikirjoja

KääntöneuleetVicki Twigg

Vicki Twigg on kehittänyt uuden neuletekniikan, jolla syntyy aidosti kaksipuolisia neuleita! Lopputuloksena on täysin käännettävä neulepinta, jossa käytetyt värit peilautuvat eri puolilla tai jonka molemmat puolet ovat kokonaan eriväriset.

Tuohitöiden käsikirjaEeva Rutanen – Jaana Öljymäki

Monipuolinen tuohityökirja on suunnattu niin tuohitöitä aloitteleville kuin jo vuosia harrastaneillekin.

Huonekaluverhoilijan käsikirjaKristiina Leinonen-Sahlgren

Selkeä opas antaa ohjeet kankaiden valintaan, kaavoittamiseen ja leikkaamiseen sekä huonekalujen päällystämiseen pienimpiä työvaiheita myöten

Sukka-aapinenHanna-Kaisa Hämäläinen, Kristel Nyberg ja Eeva Turkka

Todellinen aapinen niille, jotka tahtovat opetella sukkien neulomisen A:sta Ö:hön, aina silmukoiden luonnista kärkikavennusten hienouksiin.

Saumatonta neulontaaSimona Merchant-Dest & Faina Goberstein

Uusia käänteentekeviä neuletekniikoita yhdistettyinä erilaisiin neulepintoihin. Ei enää paksuja, kömpelöitä saumoja ja hankalasti yhdisteltäviä kappaleita, vaan hyvin istuvia ja kauniisti laskeutuvia neuleita!