Kirja: Ritarihuone ja Suomen aatelissuvut (Jonanna Aminoff-Winberg  (toim.))

Kirja on loppuunmyyty.

Ritarihuone ja Suomen aatelissuvut Johanna Aminoff-Winberg

Vuonna 2013 Ritarihuone viettää juhlavuottaan peräti kahdesta syystä. On kulunut 150 vuotta siitä, kun rakennus valmistui ja saman verran siitä, kun valtiopäivät taas kutsuttiin koolle yli viidenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Säätyjen kokoontumiskutsu julkistettiin kesäkuussa 1863 ja valtiopäivät määrättiin kokoontumaan 15. syyskuuta.

Juhlakirja kutsuu lukijan astumaan sisään Ritarihuoneeseen ja tarkastelemaan 1800- ja 1900-lukujen aatelistoa ja suomalaista yhteiskuntaa tämän arvovaltaisen instituution perspektiivistä. Teos tutustuttaa myös Ritarihuoneella nykyisin tapahtuvaan toimintaan, kuten sukututkimukseen, hyväntekeväisyystapahtumiin ja suurenmoisiin tanssiaisiin.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2013
Sivumäärä: n. 240 s.
Kirjastoluokka: 92

Muuta: Suomennos Salla Korpela, Kansi Set Ertman

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kunskapens metropol Martti Häikiö

Teos antaa laajan kokonaiskuvan tietokulttuurin kehityksestä Helsingissä eri alojen käännekohtien ja keskeisten vaikuttajien näkökulmasta.

Pettureita vai sodan uhreja Sergei Verigin

Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos sota-ajan Karjalassa harjoitetusta yhteistyöstä. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.

Tie Tali-IhantalaanAntti Nieminen

Autenttinen sotakuvaus ja nuoren miehen kasvutarina.

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.