Jaloviina – leikattu konjakki – on ainutlaatuinen juoma maailmassa, sillä missään muualla ei valmisteta tai nautita konjakin ja viinan sekoitusta. Meille suomalaisille jaloviina on koko kansan konjakkia, legendaarinen juoma, jonka kulttimaine on kulkenut sotarintamilta kirjallisuuteen ja rock-konserttien takahuoneista laululyriikkaan. Jallusta on tullut osa maamme kulttuurihistoriaa.
Jallu - Jaloviinan ja paloviinan historia on asian vaatimalla vakavuudella kirjoitettu kirja juomasta, jota tarjottiin mm. jatkosodan rintamamiehille Mannerheimin 75-vuotispäivän kunniaksi kesällä 1942. Jaloviinalla oli kuitenkin esikuvansa jo ennen kuin sitä alettiin valmistaa vuonna 1932.
Kirja esittelee Jaloviinan ja paloviinan historiaa 1800-luvulta tähän päivään saakka. Runsaasti kuvitettu, arkistolähteisiin, haastatteluihin ja tutkimuskirjallisuuteen perustuva teos on kattava tietopaketti, jollaista ei Suomessa ole aiemmin julkaistu.
Jallu on romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen? Tähän kysymykseen vastaavat mm. Vexi Salmi, Jouni Hynynen ja Kaarle Viikate. Juoman avulla on kirjoitettu kirjoja, sitä nautitaan piiskaryyppynä takahuoneissa ja se juhlistaa tasalukuiset klaffihetket elokuvia tehdessä.
Jaloviina on myös oiva lisä erilaisissa drinkeissä ja ruuanlaitossa. Kirjassa esitellään menuja, joissa Jaloviina on oleellisessa osassa.
Ilmestymisaika: | 8/2013 |
Sivumäärä: | n. 220 s. |
Koko: | 9789523125681 |
Sidosasu: | nidottu |
Kirjastoluokka: | 68.27 |
ISBN: | 9789523125681 |
Sähkökirjan ISBN (epub): | 9789524928106 |
Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy
Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.
Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.
Jokaisen terveellistä ruokavaliota noudattavan toivekirja sisältää 40 herkullista ja helppotekoista reseptiä aamiais-, lounas-, välipala- ja jälkiruokasmoothieihin.
Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.
Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.