Kirja: Hitlerin olympialaiset  (Anton Rippon)

Kirja on loppuunmyyty.

Hitlerin olympialaiset Berliini 1936Anton Rippon

Berliinissä vuonna 1936 järjestetyt olympialaiset olivat komea propagandavoitto natsi-Saksalle. Antisemitismi ja Saksan laajentumissuunnitelmat pidettiin visusti piilossa natsien hyödyntäessä olympia-aatetta ja häikäistessä yleisöä ja kansainvälisiä urheilureporttereita kisajärjestelyillään. Tuhannet ulkomaalaiset kisavieraat palasivat kotiinsa vaikuttuneina, tietämättä että vain pienen matkan päässä upeasta stadionista ”valtion viholliset” viruivat keskitysleireillä.

Natsit valjastivat kaikki voimansa lavastaakseen kaikkien aikojen kisat. Hitler oli innokkaasti mukana suunnittelemassa tapahtumaa, jonka ainoa tarkoitus oli herättää kunnioitusta ja ihailua natsi-Saksaa kohtaan. Kisojen poliittinen dramatiikka oli yhtä intensiivistä kuin urheilijoiden mittelö olympia-areenalla. Nämä tarinan kaksi puolta kalahtivat yhteen, kun afroamerikkalainen Jessie Owens voitti neljä kultaa arjalaisuuden ylistykseksi suunnitelluissa kisoissa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2013
Sivumäärä: n. 300 s.
Kirjastoluokka: 94.13

Muuta: suomennos Juha Peltonen, kansi Jon Wilkinson

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijatHenrik Tala

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Parakki 10 Hans-Joachim Lang

Keskitysleirillä lääkäritkin olivat kuoleman palvelijoita

Vakoilua itärajan takanaEero Elfvengren & Einar P. Laidinen

Ainutlaatuinen selvitys suomalaisten itärajan takana suorittamasta sotilastiedustelusta itsenäisyyden kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä.

Punaisten lyhtyjen HelsinkiKatja Tikka, Elina Maaniitty & Iisa Aaltonen

Matka pääkaupunkimme menneisyyden vaietuille kujille, hämäriin porttikäytäviin, bordelleihin ja salakapakoihin.