Kirja: Suomalaista voimaruokaa (Virpi Kurjenlento - Sami Repo)

Kirja on loppuunmyyty.

Suomalaista voimaruokaa Virpi Kurjenlento ja Sami Repo

Tästä kirjasta saat runsaasti tietoa suomalaisten raaka-aineiden terveysvaikutuksista sekä vuodenkierron parhaat ruokaohjeet.
Kirja sisältää yli 50 reseptiä, jotka ovat todellisia suomalaisen ruokakulttuurin helmiä. Sesonkitaulukosta näet milloin mikäkin raaka-aine on parhaimmillaan.
Suomalainen voimaruoka on lähiruokaa. Sitä ei ole tuotu matkojen päästä ja varastoitu pitkiä aikoja. Voimaruoassa ovat tallella luonnon omat aromit, vitamiinit ja kivennäisaineet juuri sellaisessa muodossa, kun ne ovat
luonnossa siihen kehittyneet. Lähes jokaisella marjalla, sienellä ja kasviksella on monia sellaisia erityisominaisuuksia, joiden avulla voidaan myös ehkäistä sairauksia. Voimaruoka maistuu ja näyttää hyvältä. Se on osa sen voimaa.
Kirja tutustuttaa myös suomalaisten marjaviinien saloihin Valamon luostarin munkkien johdolla.
Kirjan hieno kuvitus viestii supisuomalaisia tunnelmia kansainvälisiä vaikutteita unohtamatta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2011
Sivumäärä: 120 s
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: Kansi Leena Kilpi

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Vastapoimittua Ulla Karlström & Cecilia Lundin (toim.)

Täydellinen tietoteos jokaiselle, joka haluaa saada metsän ja puutarhan sadon talteen parhaalla mahdollisella tavalla.

Juustokakkuja rakkaudella Christin Geweke

36 toinen toistaan herkullisempaa juustokakkureseptiä. Kirjan ohjeilla syntyvät sekä klassiset amerikkalaistyyliset keksipohjaiset tuorejuustokakut että keveämmät, rahkasta valmistettavat kakut.

Mahtava matchaJoanna Farrow Johdanto: Sinikka Piippo

Kirja selvittää mitä matcha on, mitkä ovat sen terveysvaikutukset ja miten sitä käytetään.

Kakkuja kasviksistaYsanne Spevack

Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.

Heinäsirkka keittiössäFolke Dammann & Nadine Kuhlenkamp

Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti reseptejä.