Kirja: Isäni, Auschwitzin komendantti (Barbara U. Cherish)

Kirja on loppuunmyyty.

Isäni, Auschwitzin komendantti Barbara U. Cherish

Barbara-tytöllä on salaisuus, jota ei saa paljastaa kenellekään. Lipaston laatikossa on piilossa valokuva SS-univormuun pukeutuneesta miehestä, jonka koppalakissa on pääkallomerkki. Mies on Arthur Liebehenschel, Barbaran isä.
Liebehenschelillä oli yksi kammottavimmista kuviteltavissa olevista tehtävistä. Hän oli Auschwitzin komendantti. Sotarikollinen, joka tuomittiin hirtettäväksi 1948.
Ryhtyessään kirjoittamaan kirjaansa Barbara Cherish halusi viimein selvittää, millainen oli isä, jota hän ei koskaan ehtinyt oppia tuntemaan. Ei ole helppoa yrittää ymmärtää miestä, joka aiheutti työkseen mittaamatonta kärsimystä. Etenkään kun tämä tuotti myös suurta tuskaa läheisilleen. Barbaran isä jätti neljä lastaan ja vaimonsa Gertrudin rakastuttuaan toiseen naiseen. Gertrudin mielenterveys järkkyi, ja Barbara sisaruksineen joutui huostaan otetuksi. Barbaran amerikkalainen adoptioperhe varoitti tyttöä koskaan kertomasta kenellekään oikeasta isästään.
Vuosikymmenten vaikenemisen jälkeen Barbara päätti avata perinnöksi saamansa häpeällisen salaisuuden ja etsiä totuuden isästään. Ei puolustellakseen tämän tekoja tai vapauttaakseen tämän vastuusta, vaan ymmärtääkseen miksi isän elämä oli sellainen kuin oli.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2011
Sivumäärä: n. 350 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Haavoittunut sydämeniDaniel Bergman

Kaunistelematon omaelämäkerta kaikesta siitä, mikä voi murtaa sydämen

Liisa Lipsanen – BisnesladyPirkko Vekkeli

Liisa Lipsasen elämästä niin kuin hän on sen itse kokenut

Kolmannen valtakunnan sankarilentäjä Hanna Reitsch Sophie Jackson

Hannan haastatteluihin ja Yhdysvaltain sota-arkiston aiemmin salaisiksi luokiteltuihin kuulusteluaineistoihin perustuva teos tuo uutta tietoa legendaarisesta naislentäjästä ja selvittää hänen elämäänsä ja kuolemaansa liittyviä myyttejä.

Edu KettunenVeli-Pekka Hänninen

Intiimi elämäkertateos Edu Kettusesta, jonka ura on mittava ja ainutlaatuinen suomalaisen pop-musiikin historiassa.

Pentti Linkola ja minäAnneli Jussila

Millainen oli Suomen virallinen toisinajattelija Pentti Linkola kotioloissa – ystävänä, kumppanina ja työtoverina? Kirja tarjoaa intiimin näkökulman Pentti Linkolan monitahoiseen henkilökohtaiseen elämään läheisen ystävän ja elämänkumppanin silmin nähtynä.