Kirja: Naiset, jotka rakastivat Hitleriä (Martha Schad)

Kirja on loppuunmyyty.

Naiset, jotka rakastivat Hitleriä Martha Schad

Hitlerin karisma teki suuren vaikutuksen moniin naisiin jo kauan ennen hänen nousuaan natsipuolueen johtoon.
Kirja osoittaa, miten juuri naiset loivat hyvän lähtökohdan Hitlerin uralle. Monet ovet olisivat olleet Hitlerille suljettuja, jolleivät vaikutusvaltaiset naiset olisi avanneet tietä oikeisiin seurapiireihin. Müncheniläisen kirjankustantajan vaimo Elsa Bruckmann ja berliiniläisen pianonvalmistajan puoliso Helene Bechstein loivat Hitlerille tärkeitä suhteita talouselämän ja armeijan johtohenkilöihin. Bechsteinilta nouseva natsipuolue sai myös huomattavaa taloudellista tukea. Hitleriä palvoivat ja ”suuren aatteen” puolesta puhuivat myös mm. Elisabeth Förster-Nietzsche, arkkitehti Gerdy Troost, Mussolinin tytär Edda Ciano, taiteilija Mathilde Ludendorff sekä pianisti Elly Ney.
Laajaan, ennen julkaisemattomaan arkistomateriaaliin sekä haastatteluihin pohjaava teos paljastaa myös sen, miten Hitler valtaan noustessaan hylkäsi hänelle uskolliset naiset yksi kerrallaan. Vielä pettymysten ja torjunnan jälkeenkin nämä olivat kuitenkin aina tarvittaessa valmiita käyttämään suhteitaan ja vaikutusvaltaansa Hitlerin hyväksi.      

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 94.13

Muuta: Suomennos Elina Anttila, Jenni Kuvaja, Irina Maaskant ja Lotta Tuohimaa Kansi Susanna Appel

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Totuus Normandian maihinnousustaEdward E. Gordon – David Ramsay

Amerikkalaisen ja englantilaisen historioitsijan yhteinen selvitys siitä, miten liittoutuneiden sodanjohdossa vallinnut eripura, keskinäinen kilpailu ja henkilökohtaiset konfliktit vaikuttivat Normandian maihinnousun suunnitteluun, toteutukseen ja sodan kulkuun sen jälkeen.

Kannaksen suurtaistelut kesällä 1944 venäläisin silmin Bair Irincheev

Kirja kertoo suurhyökkäyksestä Karjalankannakselle puna-armeijan rivimiehen näkökulmasta, puna-armeijan tavoitteista ja tappioista sekä siitä, millaisina vastustajina suomalaisia pidettiin.

Kurileiri Arvo Myllymäki

Ainutlaatuinen kuvaus suomalaisten sotavankileirien rankoista olosuhteista

Toisen maailmansodan asepuvutJonathan North

Kattava ja asiantunteva hakuteos esittelee Britannian, Yhdysvaltain, Saksan, Neuvostoliiton, Japanin sekä muiden liittoutuneiden ja akselivaltojen armeijoissa käytetyt sotilaspuvut ja varusteet.

Unohdetut sotilaat Jaana Laamanen

Suomen armeijan rivisotilaiden kokemukset sodasta ovat jääneet historiankirjoituksessa liian vähälle huomiolle. Tässä kirjassa kuusi rintamamiestä kertoo sotakokemuksistaan.