Kirja: Liu Xiaobo -  Vangittu rauhannobelisti  (Bei Ling)

Kirja on loppuunmyyty.

Liu Xiaobo - Vangittu rauhannobelisti HenkilökuvaBei Ling

25.12.2009 Liu Xiaobo tuomittiin yhdeksitoista vuodeksi vankeuteen ”valtion vastaiseen toimintaan yllyttämisestä”. Vuotta myöhemmin Liu Xiaobo sai Nobelin rauhanpalkinnon – jota hän ei päässyt vastaanottamaan. Mikä tekee tästä kynää aseenaan käyttävästä ihmisoikeusaktivistista niin vaarallisen, että Kiinan hallitus on katsonut parhaaksi eristää hänet? 
Kirjailija Bei Ling on kirjoittanut valaisevan henkilökuvan pitkäaikaisesta ystävästään. Kirja ilmestyi Saksassa samana päivänä, kun Nobel-palkinnot jaettiin Oslossa.
Liu Xiaobo vangittiin ensimmäisen kerran Pekingissä traagisesti päättyneiden mielenosoitusten jälkeen vuonna 1989. Tukeakseen opiskelijoiden ihmisoikeusvaatimuksia Xiaobo oli johtanut intellektuellien nälkälakkoa Tian’anmenin aukiolla.
Liu Xiaobon kirjoitusten terävä kärki kohdistuu siihen tuhoisaan vaikutukseen, joka Kiinan valtaapitävillä on kautta aikojen ollut maan älymystöön. ”En aio antaa kritiikin tai rangaistuksen pelon vaientaa itseäni. Taistelen sananvapaudesta niidenkin puolesta, jotka eivät ole samaa mieltä kanssani. Se on vapauden hinta.”

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2011
Sivumäärä: n. 370 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Kansi Suvi Sievilä

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Jack WitikkaMaria-Liisa Nevala

Kiehtova elämäkertateos teatterin rajoja rikkoneesta uudistajasta, jonka teatteri-, ooppera- ja elokuvaohjaajan ura kesti yli neljä vuosikymmentä. Kirja sisältää runsaasti uutta tietoa Suomen teatterihistoriasta 40 vuoden ajalta.

Kesytön Jim MorrisonJerry Hopkins

3.7.2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta Jim Morrisonin kuolemasta. Jerry Hopkins arvioi kirjassaan uudelleen Jimin elämänkaaren ja merkityksen pop-kulttuurille.

Mykkä huutoMartin Pistorius

Tositarina kuin pahin painajainen. Martin ei kyennyt kertomaan kenellekään, että hänen mihinkään reagoimattoman kehonsa sisällä oli vankina ajatteleva ja tunteva ihminen, joka oli tietoinen kaikesta ympärillään tapahtuvasta.

Rudy PevenageRudy Pevenage & John van Ierland

Trillerimäisen jännittävä elämäkerta avaa näkymän ammattipyöräilyn kulissien taakse.