Kirja: Olin Hitlerin sihteeri (Christa Schroeder)

Kirja on loppuunmyyty.

Olin Hitlerin sihteeri Führerin palveluksessa 1933-1945Christa Schroeder

Lähes kaksitoista vuotta Christa Schroeder seurasi aitiopaikalta paitsi Kolmannen valtakunnan poliittisia ja sotilaallisia tapahtumia, myös Hitlerin ja tämän lähipiirin toimia ja käyttäytymistä.

Schroeder seurasi Hitleriä tämän matkoilla ympäri Euroopan ja teki muistiinpanot, kun Hitler saneli päiväkäskyjä joukoilleen. Schroeder oli paikalla silloinkin, kun Hitleriä vastaan tehtiin murhayritys 20.7.1944, ja hän oli mukana myös Führerin Berliinin-komentobunkkerissa sodan viimeisinä päivinä.

Schroeder antaa kiinnostavan sisäpiirinäkökulman sota-ajan keskeisiin tapahtumiin. Hänen muistelmiensa tärkein tavoite on kuitenkin yrittää valaista Hitlerin persoonallisuutta ja kertoa, millaisen miehen alaisuudessa hän tunsi työskentelevänsä. Kirja kuvaa, miten Hitler käyttäytyi kotioloissaan, sanellessaan muistioita, iltateehetkinä sihteerien huoneessa tai sotatoimipalavereissa upseeriensa kanssa. Se tuo esiin Hitlerin mieltymykset, päivittäiset rutiinit ja tavat, perhesuhteet ja jopa huumorintajun.

"Olin väärässä uskoessani, että voisin paljastaa Adolf Hitlerin ’todelliset kasvot’. Se on yksinkertaisesti mahdotonta, koska niitä on niin monet… Hän oli sekoitus valhetta ja totuutta, uskollisuutta ja väkivaltaa, yksinkertaisuutta ja luksusta, ystävällisyyttä ja brutaaliutta, mystiikkaa ja realismia, taiteilijaa ja barbaaria."

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 99.139

Muuta: Suomennos Elina Anttila, Jenni Kuvaja, Irina Maaskant ja Lotta Tuohimaa Kansi Leena Kilpi

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Helsinki 1914-1918 Samu Nyström

Maailmansodan ja Suomen sisällissodan tapahtumat helsinkiläisen kaupunkiyhteisön silmin. Keskipisteessä ovat kriisiajan helsinkiläiset ja heidän jokapäiväinen elämänsä.

Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.

Parakki 10 Hans-Joachim Lang

Keskitysleirillä lääkäritkin olivat kuoleman palvelijoita

Pettureita vai sodan uhreja Sergei Verigin

Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos sota-ajan Karjalassa harjoitetusta yhteistyöstä. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.