Kirja: Kaikki tässä kylässä valehtelevat (Megan K. Stack)

Kirja on loppuunmyyty.

Kaikki tässä kylässä valehtelevat Naisreportterina maailman sotanäyttämöilläMegan K. Stack

Vain pari viikkoa WTC-iskujen jälkeen Los Angeles Times -sanomalehden ulkomaankirjeenvaihtaja, 25-vuotias Megan Stack lähetetään Afganistaniin. Hän raportoi sodan jalkoihin jääneen siviiliväestön ahdingosta ja yrittää saada selkoa siitä, kuka on liittoutunut kenen kanssa ja ketä vastaan.

Afganistanista Megan Stackin matka jatkuu Irakiin ja Libanoniin sekä moniin muihin sodan ja väkivallan runtelemiin maihin. Tämä on hänen mukaansa tempaava kuvauksensa niistä seitsemästä vuodesta, jotka hän vietti raportoiden terrorismin vastaisesta sodasta, jota Yhdysvallat käy radikaalia islamia vastaan. Kirja on myös silmät avaava dokumentti fundamentalismin aallosta, joka 2000-luvulla on pyyhkäissyt yli muslimivaltioiden.

Stack huomaa pian, että epämääräinen lupaus vapaudesta ja demokratiasta lunastetaan aivan liian kovaan hintaan. Kulkiessaan sotanäyttämöltä toiselle, hän tapaa yhteisöjä ja ihmisiä, joiden elämä on lopullisesti sodan leimaama. Matkan varrelle mahtuu paljon unohtumattomia kohtauksia ja kohtaamisia. Mitä pidemmälle tarina etenee, sitä selvemmäksi käy, että länsimaisten poliitikkojen saarnaamat tavoitteet vapaista vaaleista, naisten aseman parantamisesta, turvallisuudesta ja demokratiasta karkaavat yhä kauemmas. Tässä sodassa jokaisella on oma totuutensa.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Kirsti Peitsara Kansi Leena Kilpi

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Mannerheim-ristin ritari 9 Eero KiveläJarkko Kemppi

”Ylipäällikkö on pvm:llä 8.9.41 nimittänyt Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi kapteeni Eero Olavi Kivelän, joka etulinjan komppanianpäällikkönä rykmentin suorittaessa rajalla läpimurron vahvojen vihollisasemien läpi osoitti suurta henkilökohtaista urhoollisuutta ja myöhemmin rajulla vastaiskulla heitti epätoivoisia läpimurtautumisyrityksiä tekevän vihollisen takaisin tuhoten mm. 9 hyökkäysvaunua.”

Toisen maailmansodan tehokkaimmat aseetMichael E. Haskew

Taidokkaasti kuvitettu tietoteos toisessa maailmansodassa käytetystä aseistuksesta.

Sisällissodan 1918 unohdetut taistelutAtso Haapanen

Atso Haapasen teos raportoi kansalaissodan alusta ja lopusta, vaiheista, jotka usein unohtuvat kansalaissodasta kertovassa kirjallisuudessa.

Itärintaman operaatiokartasto 1941–1945Robert Kirchubel

Tämä laaja kartasto visualisoi kaikki sotatoimet, joita Berliinistä aina Moskovan edustalle, Stalingradiin ja Itä-Preussiin ulottuneella rintamalla käytiin.

Kannaksen suurtaistelut kesällä 1944 venäläisin silmin Bair Irincheev

Kirja kertoo suurhyökkäyksestä Karjalankannakselle puna-armeijan rivimiehen näkökulmasta, puna-armeijan tavoitteista ja tappioista sekä siitä, millaisina vastustajina suomalaisia pidettiin.