Kirja: Kaikki tässä kylässä valehtelevat (Megan K. Stack)

Kirja on loppuunmyyty.

Kaikki tässä kylässä valehtelevat Naisreportterina maailman sotanäyttämöilläMegan K. Stack

Vain pari viikkoa WTC-iskujen jälkeen Los Angeles Times -sanomalehden ulkomaankirjeenvaihtaja, 25-vuotias Megan Stack lähetetään Afganistaniin. Hän raportoi sodan jalkoihin jääneen siviiliväestön ahdingosta ja yrittää saada selkoa siitä, kuka on liittoutunut kenen kanssa ja ketä vastaan.

Afganistanista Megan Stackin matka jatkuu Irakiin ja Libanoniin sekä moniin muihin sodan ja väkivallan runtelemiin maihin. Tämä on hänen mukaansa tempaava kuvauksensa niistä seitsemästä vuodesta, jotka hän vietti raportoiden terrorismin vastaisesta sodasta, jota Yhdysvallat käy radikaalia islamia vastaan. Kirja on myös silmät avaava dokumentti fundamentalismin aallosta, joka 2000-luvulla on pyyhkäissyt yli muslimivaltioiden.

Stack huomaa pian, että epämääräinen lupaus vapaudesta ja demokratiasta lunastetaan aivan liian kovaan hintaan. Kulkiessaan sotanäyttämöltä toiselle, hän tapaa yhteisöjä ja ihmisiä, joiden elämä on lopullisesti sodan leimaama. Matkan varrelle mahtuu paljon unohtumattomia kohtauksia ja kohtaamisia. Mitä pidemmälle tarina etenee, sitä selvemmäksi käy, että länsimaisten poliitikkojen saarnaamat tavoitteet vapaista vaaleista, naisten aseman parantamisesta, turvallisuudesta ja demokratiasta karkaavat yhä kauemmas. Tässä sodassa jokaisella on oma totuutensa.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2011
Sivumäärä: n. 250 s.
Kirjastoluokka: 99.1

Muuta: Suomennos Kirsti Peitsara Kansi Leena Kilpi

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Hermann GöringHeinrich Fraenkel ja Roger Manvell

Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.

Koodinimi Valkoiset bussitBo Lidegaard

Alkuvuonna 1945 sadat valkoiset bussit matkasivat pitkin romahtavaa Kolmatta valtakuntaa noutaen turvaan yli 20 000 vankia.Bo Lidegaard on tutkinut operaation historialliset taustat perusteellisesti ja koonnut aineistosta trillerimäisen jännittävän kirjan.

Vapaaehtoisena AuschwitziinWitold Pilecki

Vuonna 1940 Puolan maanalainen vastarintaliike halusi tietää, mitä vastikään avatussa Auschwitzin keskitysleirissä tapahtui. Puolan armeijan upseeri Witold Pilecki ilmoittautui vapaaehtoiseksi hengenvaaralliseen tehtävään.

Toisen maailmansodan asepuvutJonathan North

Kattava ja asiantunteva hakuteos esittelee Britannian, Yhdysvaltain, Saksan, Neuvostoliiton, Japanin sekä muiden liittoutuneiden ja akselivaltojen armeijoissa käytetyt sotilaspuvut ja varusteet.

Viimeinen operaatioStephen Harding

Amerikkalaisiin, saksalaisiin ja ranskalaisiin asiakirjoihin, henkilökohtaisiin muistelmiin sekä haastatteluihin perustuva teos kertoo uskomattomalta kuulostavan tositarinan tavalla, joka jättää fiktion varjoonsa.