Fatbardhe Hetemaj valittiin vuonna 2009 vuoden pakolaisnaiseksi tunnustuksena hänen rasismin- ja muukalaispelon vastaisesta toiminnastaan.
Fatbardhe on tullut tunnetuksi räväköistä puheenvuoroistaan tv:ssä, radiossa ja lehdistössä. Julkisuutensa hän on käyttänyt puhumalla ihmisten auttamisen, lähimmäisenrakkauden ja työnteon merkityksestä yhteiselle hyvinvoinnillemme.
Fatbardhe ei tullut Suomeen yksin. Tämä kirja kertoo myös hänen perheestään, joka joutui lähtemään kotimaastaan Kosovosta sumuisena aamuna vuonna 1992. Päivän mittaan sää muuttui aurinkoisemmaksi. Perheestä kertoo paljon jo se, että he huomasivat auringon pakomatkallaankin.
Pakolaisen tie ei ole koskaan helppo. Emine ja Miftar Hetemajn nelilapsinen perhe oli päättänyt rakentaa itselleen parhaan mahdollisen elämän uudessa, oudossa kotimaassaan. Vanhemmilta opittu koulutuksen ja työn arvostus on kantanut aikuistuvassa jälkikasvussa hyvää hedelmää.
Hetemajn perheen lisäksi tässä kirjassa kuullaan myös presidentti Ahtisaaren kokemuksista Kosovossa. Yhdessä koskettavista puheistaan Fatbardhe onkin sanonut: ”Ahtisaari on pelastanut perheeni ja maani.”
Ilmestymisaika: | 10/2010 |
Sivumäärä: | n. 250 s |
Kirjastoluokka: | 99 |
Sähkökirjan ISBN (epub): | 978952924399 |
Muuta: Kansi Suvi Sievilä
Läpikuvitettu henkilökuva, joka havainnollistaa Lionel Messin pelillisen nerokkuuden mm. lukuisin graafisin esityksin.
Liverpoolin juhlituimman kasvatin kirjallinen testamentti on keskeinen pala eurooppalaista jalkapallohistoriaa.
Itävaltalaisen talon ullakolta löydettiin muutama vuosi sitten nippu Hitlerin isän, Aloisin kirjoittamia kirjeitä. Yhdessä muun uuden lähdeaineiston kanssa nuo 31 kirjettä ovat pohjana historioitsija Roman Sandgruberin teokselle, joka muuttaa radikaalisti tähänastista käsitystä Hitlerin perheestä ja kasvatuksesta.
Kaikkien aikojen parhaan jääkiekkoilijan elämä kaukalossa ja sen ulkopuolella
Windsorin hallitsijasuvun perin pohjin tunteva ja kuningattaren useaan otteeseen tavannut Antonio Caprarica paljastaa kirjassaan kuningatar Elisabetin yksityisemmän puolen, ihmisen instituution takana.