Kirja on loppuunmyyty.
Nuorten naisten vapaaehtoinen työpalvelu alkoi helmikuussa 1941. Viiden sotavuoden aikana vapaaehtoiset 17–25-vuotiaat naiset osallistuivat isänmaan puolustamiseen työpalveluleireillä, joista heidät ohjattiin käytännön työhön erilaisiin kohteisiin.
Työtytöt työskentelivät mm. vähävaraisten pienten maatilojen emäntien apuna miesten ollessa rintamalla. He tekivät pelto- ja karjanhoitotöitä, osallistuivat lasten ja vanhusten hoitoon, laittoivat ruokaa pula-ajan raaka-aineista ja pesivät pyykit olosuhteissa, jotka nykylukijasta voisivat tuntua kivikautisilta. Työtytöt auttoivat myös sotatoimialueilla, osallistuivat evakkojen kuljetuksiin ja olivat mukana siivous- ja jälleenrakennustöissä.
Kirjassa entiset työtytöt kertovat niin kommelluksista ja hauskoista sattumuksista kuin pelottavista ja järkyttävistäkin tilanteista, joihin he joutuivat työpalveluaikanaan.
Työtyttöjen muistelut täydentävät osaltaan kuvaa sodanaikaisesta yhteiskunnasta ja naisten panoksesta kotirintamalla.
Ilmestymisaika: | 8/2010 |
Sivumäärä: | 260 s. |
Kirjastoluokka: | 92.73 |
Muuta: 16-sivuinen kuvaliite
Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?
Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.
Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.
Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.
Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.