Kirja: Työtytöt - Tytöt isänmaan palveluksessa 1941-1945 (Sinikka Paavilainen)

Kirja on loppuunmyyty.

Työtytöt - Tytöt isänmaan palveluksessa 1941-1945 Sinikka Paavilainen

Nuorten naisten vapaaehtoinen työpalvelu alkoi helmikuussa 1941. Viiden sotavuoden aikana vapaaehtoiset 17–25-vuotiaat naiset osallistuivat isänmaan puolustamiseen työpalveluleireillä, joista heidät ohjattiin käytännön työhön erilaisiin kohteisiin.
Työtytöt työskentelivät mm. vähävaraisten pienten maatilojen emäntien apuna miesten ollessa rintamalla. He tekivät pelto- ja karjanhoitotöitä, osallistuivat lasten ja vanhusten hoitoon, laittoivat ruokaa pula-ajan raaka-aineista ja pesivät pyykit olosuhteissa, jotka nykylukijasta voisivat tuntua kivikautisilta. Työtytöt auttoivat myös sotatoimialueilla, osallistuivat evakkojen kuljetuksiin ja olivat mukana siivous- ja jälleenrakennustöissä.
Kirjassa entiset työtytöt kertovat niin kommelluksista ja hauskoista sattumuksista kuin pelottavista ja järkyttävistäkin tilanteista, joihin he joutuivat työpalveluaikanaan.
Työtyttöjen muistelut täydentävät osaltaan kuvaa sodanaikaisesta yhteiskunnasta ja naisten panoksesta kotirintamalla.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2010
Sivumäärä: 260 s.
Kirjastoluokka: 92.73

Muuta: 16-sivuinen kuvaliite

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?

Homo europaeusKarin Bojs

Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.

KieltolakiJonna Pulkkinen

Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.