Kirja: Työtytöt - Tytöt isänmaan palveluksessa 1941-1945 (Sinikka Paavilainen)

Kirja on loppuunmyyty.

Työtytöt - Tytöt isänmaan palveluksessa 1941-1945 Sinikka Paavilainen

Nuorten naisten vapaaehtoinen työpalvelu alkoi helmikuussa 1941. Viiden sotavuoden aikana vapaaehtoiset 17–25-vuotiaat naiset osallistuivat isänmaan puolustamiseen työpalveluleireillä, joista heidät ohjattiin käytännön työhön erilaisiin kohteisiin.
Työtytöt työskentelivät mm. vähävaraisten pienten maatilojen emäntien apuna miesten ollessa rintamalla. He tekivät pelto- ja karjanhoitotöitä, osallistuivat lasten ja vanhusten hoitoon, laittoivat ruokaa pula-ajan raaka-aineista ja pesivät pyykit olosuhteissa, jotka nykylukijasta voisivat tuntua kivikautisilta. Työtytöt auttoivat myös sotatoimialueilla, osallistuivat evakkojen kuljetuksiin ja olivat mukana siivous- ja jälleenrakennustöissä.
Kirjassa entiset työtytöt kertovat niin kommelluksista ja hauskoista sattumuksista kuin pelottavista ja järkyttävistäkin tilanteista, joihin he joutuivat työpalveluaikanaan.
Työtyttöjen muistelut täydentävät osaltaan kuvaa sodanaikaisesta yhteiskunnasta ja naisten panoksesta kotirintamalla.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2010
Sivumäärä: 260 s.
Kirjastoluokka: 92.73

Muuta: 16-sivuinen kuvaliite

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijatHenrik Tala

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier.

Vaaran vuodet? - Suomen selviytymisstrategia 1944-1950Jukka Seppinen

Oliko Suomen itsenäisyys sodan jälkeisinä vuosina uhattuna?

NatsimiljardööritDavid De Jong

Ainutlaatuinen selvitys siitä, miten natsihallinto ja toinen maailmansota tekivät saksalaisista suurliikemiehistä miljardöörejä – ja miten Yhdysvallat salli sen.

Pietari 1917 Helen Rappaport

Harvinaisiin arkistolähteisiin perustuva teos tarjoaa aiemmin tuntemattoman näkökulman vuoden 1917 vallankumouksen tapahtumiin sellaisina, kuin ne etenivät päivä päivältä ja viikko viikolta. Kertojina ovat Venäjällä asuneet ulkomaalaiset.

Viholliset keskellämme Atso Haapanen

Vakoojina ja maanpettureina tuomittujen kohtalot Suomessa