Kirja: Schaumanin linna (Maria Pecoraro)

Kirja on loppuunmyyty.

Schaumanin linna Maria Pecoraro

Pietarsaarelaisen vuorineuvoksen Wilhelm Schaumanin Jyväskylän edustalle vuonna 1911 perustama vaneritehdas oli käännekohta kaupungin historiassa. Diplomi-insinööri Bruno Krook nousi tehtaan johtoon vuonna 1917. Menestyksen merkiksi hän rakennutti tehtaan läheisyyteen keskieurooppalaisten esikuvien mukaisen edustuskodin. Schaumanin linnaksi ristitty talo valmistui vuonna 1924. Kirja kertoo Schaumanin linnan ensimmäisistä vuosikymmenistä, siellä eläneistä ihmisistä ja ajasta, jolloin rakennus toimi tehtaanjohtajien ja heidän perheidensä kotina sekä lukuisten tehtaan vierailijoiden ylellisenä majapaikkana.

Vaneritehdasta ei Jyväskylän Lutakossa enää ole, mutta Schaumanin linna ympäristöineen muistuttaa edelleen alueen historiasta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2010
Sivumäärä: 144 s
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Teija Lammi

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Suomalaisten heimosotaretket 1918-1922Atso Haapanen

Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos sotaretkistä, joiden tarkoitus oli suomensukuisten heimojen asuinalueiden irrottaminen Neuvosto-Venäjästä.

Churchillin kolmas maailmansotaJonathan Walker

Kun pääministeri Winston Churchill 8.4.1945 ilmoitti radiopuheessaan Saksaa vastaan käydyn sodan viimein loppuneen, hänellä oli mielessään jo suunnitelma, joka toteutuessaan olisi merkinnyt uuden sodan aloittamista.

KieltolakiJonna Pulkkinen

Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

Auschwitzin ompelijattaretLucy Adlington

Vaikuttava tositarina naisista, jotka ompelivat natseille näyttäviä muotiluomuksia säästyäkseen kuolemalta

Tie Tali-IhantalaanAntti Nieminen

Autenttinen sotakuvaus ja nuoren miehen kasvutarina.