Kirja: Totuus Ikeasta (Johan Stenebo)

Kirja on loppuunmyyty.

Totuus Ikeasta Johan Stenebo

Mikä on totuus 150 000 työntekijän, tuhansien tavarantoimittajien ja miljoonien asiakkaiden tavaratalojätistä ja pohjoismaisesta menestystarinasta?
Medialle ja suurelle yleisölle on kerrottu IKEAsta huolella valittuja tarinoita: suuryrityksen vaatimattomasti elelevä omistaja, maanläheiset ja omintakeiset ratkaisut, yrityksen sosiaalinen ja ekologinen omatunto...

Kuva Ikean perustajasta Ingvar Kampradista mukavana ja vaatimattomana miehenä saa kyytiä Johan Stenebon kohukirjassa. Kirjan mukaan Kamprad on pikemminkin ahdasmielinen ja kovaotteinen johtaja, joka on huolellisesti rakentanut julkisen kansanmiehen imagonsa.

Kirjoittaja Johan Stenebo kuului 20 vuotta IKEAn johtajistoon. Kamprad valitsi hänet avustajakseen, minkä ansiosta hän pääsi yrityksen ytimeen. Hänen mukaansa Kamprad on onnistunut rakentamaan vahvan fasadin, joka estää IKEAn todellisten käytäntöjen tutkimisen. Kirja näyttää IKEAn yrityskulttuurin ja toimintatavat uudessa valossa.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2010
Sivumäärä: n. 220 s
Kirjastoluokka: 99.16

Muuta: Kansi RPForm / Kalle Aarikka, suomennos Outi Viitasalo

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Suuri suomalainen kummituskirjaEero Ojanen

Yliluonnolliset ilmiöt ja kummitukset elävät edelleen vahvasti suomalaisessa kertomusperinteessä. Kirjailija Eero Ojanen on koonnut hyytävimmistä suomalaisista kummitustarinoista kiehtovan kirjan.

Pitääkö pankkiirit pelastaa?Thomas Piketty

Teräviä puheenvuoroja länsimaiden talousromahduksesta ja sen jälkiseurauksista yhdeltä tämän ajan kuumimmista taloustieteilijöistä.

Game of ThronesKim Renfro

Kattava teos maailman suosituimmasta fantasiasarjasta. Sisältää kaikki tuotantokaudet – myös viimeisen.

Syntymän ja kuoleman kirjaEija Pulkkinen

Kiehtova kirja siitä, miten elämän ääripäät kohdataan eri puolilla maailmaa. Teos kuvaa mukaansatempaavasti syntymän ja kuoleman rituaaleja ja magiaa mm. Filippiinien Ifugao-heimon parissa, Myanmarissa, Bhutanissa, Guatemalassa ja Meksikon Tarahumara-intiaanien keskuudessa.