Kirja: 50 vuotta sitten - Vuosi 1960 (Pekka Tuomikoski)

Kirja on loppuunmyyty.

50 vuotta sitten - Vuosi 1960 Pekka Tuomikoski

Toivesarja on edennyt kuplivalle 60-luvulle. Vuoden 1960 uutistapahtumat meiltä ja maailmalta.

7.2.1960 Miss Suomen kruunu jää "huonosta tasosta johtuen" edellisen vuoden kuningattaren Tarja Nurmen haltuun. Niinpä kauneimpana pidetty Heli Heiskala jää 1. perintöprinsessaksi. Virallisten lähteiden ulkopuolelta kerrotaan, että todellinen syy ensimmäisen palkinnon jakamatta jättämiseen on kilpailun järjestäneen yrityksen rahapula: näin palkintoja ei tarvitse maksaa.

5.6.1960 Bodom-järven rannalla surmataan raa'asti kaksi 15-vuotiasta tyttöä ja yksi 18-vuotias nuorukainen. Murhatyöt on tehty teltan läpi, ja koko teltta on silpoutunut riekaleiksi.

12.10.1960 Neuvostoliiton pääministeri Nikita Hrushtshev kohahduttaa YK:n yleiskokousta paukuttamalla kengällään pöytää sanojensa vahvistukseksi.. Yhdysvaltojen vasta paljastettu vakoilutoiminta on kiristänyt suurvaltojen välit äärimmilleen.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2010
Sivumäärä: 152 s
Kirjastoluokka: 03

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta

RyssävihaTimo Vihavainen

Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.

Isänmaan puolesta - Jääkäriliikkeen ja jääkärien historiaJarkko Kemppi

Jääkärien vaiheet 1910-luvulta aina 1980-luvulle saakka

Churchillin kolmas maailmansotaJonathan Walker

Kun pääministeri Winston Churchill 8.4.1945 ilmoitti radiopuheessaan Saksaa vastaan käydyn sodan viimein loppuneen, hänellä oli mielessään jo suunnitelma, joka toteutuessaan olisi merkinnyt uuden sodan aloittamista.