Kirja: Pat - Vanhan kartanon valtiatar (L. M. Montgomery)

Kirja on loppuunmyyty.

Pat - Vanhan kartanon valtiatar Lucy Maud Montgomery

Jos nuori Patricia Gardner saisi päättää, mikään rakkaassa kotikartanossa, Silver Bushissa ei koskaan muuttuisi. Perhe pysyisi aina yhdessä ja taloudenhoitaja Judy kertoilisi kiehtovia tarinoitaan menneisyydestä.

Muutokset lähipiirissä ovat kuitenkin väistämättömiä. Eletään 30-luvun alkua, sisarukset aikuistuvat, ja heidän ihmissuhteensa koskevat välillä kipeästikin. Menetysten keskellä Pat valmistautuu ikäneitotädin rooliin, sillä hän ei halua milloinkaan jättää kotiaan. Kuitenkin kartano ratkaisee lopulta asian hänen puolestaan.

L. M. Montgomeryn mukaan kaikista hänen sankarittaristaan juuri Pat muistuttaa eniten häntä itseään. Myös Silver Bushilla on esikuvansa todellisuudessa: Prinssi Edwardin saarella Park Cornerissa sijaitseva kartano, joka nykyään vaalii museona kirjailijan muistoa.

Pat Vanhan kartanon valtiatar on aiemmin suomentamaton jatko-osa L. M. Montgomeryn teokselle Vanhan kartanon Pat (2009).

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2010
Sivumäärä: 350 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen, suomennos Sisko Ylimartimo

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Ja satakieli lauloi Fellmanin pellollaTapani Heinonen

Kahdessa aikatasossa kulkeva vahva romaani Suomen sisällissodasta ja siitä, miten koston kierre repii vihan mannerlaatat liikkeelle yhä uudestaan.

Synkkä sopimusAmanda Craig

Kaksi avioliitossaan katkeroitunutta naista tapaa sattumalta junassa. Syntyy sopimus, jonka on tarkoitus ratkaista molempien ongelmat.

Petät vain kerranHarlan Coben

Trilleri, joka yllättää lukijan kerta toisensa jälkeen. Aina kun arvoitus näyttää olevan ratkeamaisillaan, uusi juonenkäänne heittää kuvion uusiksi. Coben pitää lukijan tiukasti otteessaan viimeiselle sivulle saakka.

PelonkylväjätThomas Erikson

Huikeassa trilleridebyytissä käyttäytymistutkija Alex King pyydetään poliisin avuksi rikollisen profilointiin. Pian hän huomaa jahtaavansa kylmäveristä tappajaa.

Paikka hyvässä perheessäHelena Steen

Helena Steenin esikoisromaani avaa elävästi lukijan eteen 1930-luvun Englannin tapoineen ja vaatteineen, autoineen ja aatteineen.