Kirja: Kuokka (Eero Pokela)

Kirja on loppuunmyyty.

Kuokka Eero Pokela

Väkevä tarina maan tulevaisuuden rakentajista ja kadotetusta aarteesta

Pahansisuinen pohjalainen Pyykkö-Ellu teki melkoisen tempun. Mies realisoi omaisuutensa ja kätki sen ennen kuolemaansa piilopaikkaan, jonka kartta oli hyvin epämääräinen. Siiponsuon laidalla olevaa aarretta ei pystyisi löytämään ilman kuokkaa ja sisua.

Kuokka on kädessä myös Viljami Kalliokoskella ja Urho Kekkosella. Miehet ponnistelevat pitääkseen jatkosodan lopulla horjuvaa Suomea itsenäisenä kansakuntana - kumpikin tavallaan. Sodan jälkeen miesten kuokat kilahtavat kiivaasti yhteen, kun he pyrkivät valtakunnan ykkösmieheksi.

Kuokka vie lukijan katselemaan sotien runtelemaa Suomea, joka tuskittelee sotakorvauksien kanssa, asuttaa karjalaisensa ja pitää kaikkien aikojen olympialaiset. Teos on jatkoa Eero Pokelan edellisille romaaneille, joissa hän kuvaa taitavasti suomalaisten elämää eri yhteiskuntaluokissa.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2010
Sivumäärä: 350 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Rikoksen merkitPeter james

Kokoelma lyhyitä jännityskertomuksia Britannian ykkösdekkaristilta.

GeigerGustaf Skördeman

Huikea vakoilutrilleri Varustamo- ja Murha Sandhamissa -sarjojen käsikirjoittajalta. Agneta Broman on juuri hyvästellyt kylässä olleet lapsenlapset, kun lankapuhelin soi. Kuulokkeesta kuuluu vain yksi sana: Geiger. Tätä soittoa Agneta on pelännyt vuosikymmeniä. Hän tietää, mitä se merkitsee......

Kotkansilmä Eeva Vuorenpää

Kertomus kahden yhteiskuntaluokan, perheen ja sukupolven yhteen kietoutuvista kohtaloista.

Au pairEmma Rous

Au pair on tiheäjuoninen mysteeri synkistä perhesalaisuuksista. Arvoitus, joka pitää hellittämättä otteessaan yllättävään loppuratkaisuun saakka.

Vihan kääntöpiiriJukka Niskanen

Kansainvälisen mittaluokan rikosromaani