Kirja: Pienet suuret suomalaiset (Markus Similä)

Kirja on loppuunmyyty.

Pienet suuret suomalaiset Markus Similä

Suomalaisten merkkihenkilöiden kiehtovia lapsuustarinoita
Markus Similän kiehtova, runsaasti kuvitettu kirja kertoo, millaisista taimista suuria suomalaisia on kasvanut.
Suomen marsalkka Mannerheim on monissa äänestyksissä valittu kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi. Lapsena tuo villi vipeltäjä oli kuitenkin äidilleen varsinainen murheenkryyni. Huimapää sai kurittomuutensa takia potkut niin alakoulusta kuin kadettikoulustakin; nousu kansakunnan johtajaksi alkoi vasta varttuneemmalla iällä.
Jean Sibelius puolestaan ei ollut lapsena erityisen kiinnostunut musiikista: teatteri viehätti enemmän. Musiikin ihmelapsi pikku Janne ei siis Mozartin tapaan ollut, vaan säveltaide vei hänet mukanaan vasta myöhemmin.
Kirja kertoo lisäksi muun muassa Urho Kekkosen ja Tauno Palon lapsuustarinat. Ne osoittavat, miten vaatimattomista lähtökohdista merkkimieheksi voi kohota. Mukana ovat myös mm. Minna Canth, Eino Leino, Juhani Aho.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2009
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 99.13

Muuta: Kansi Päivi Veijalainen

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Muhammad AliThomas Hauser

Heti ilmestyttyään Pulitzer-palkintoehdokkaaksi noussut teos on kattavin ja asiantuntevin Muhammad Alista koskaan kirjoitettu elämäkerta.

SiipirikkoEero Pokela

Pokela katsoo menneisiin vuosikymmeniin tarkasti ja kaunistelematta. Ote on kuitenkin lempeän humoristinen, ja tarina kirvoittaa lukijassa sekä ilon että liikutuksen kyyneleitä.

RocksJoe Perry

Joe Perryn omaelämäkerta on vetävä, humoristinen ja brutaalin suorasukainen kuvaus elämästä rock-areenoilla ja niiden ulkopuolella.

Rudy PevenageRudy Pevenage & John van Ierland

Trillerimäisen jännittävä elämäkerta avaa näkymän ammattipyöräilyn kulissien taakse.

Joel Hallikainen Tomi Lindblom

Pitkän tien kulkenut laulaja kertoo tarinansa, ja tämä roadstory on tosi!