Kirja: Itämeri sotanäyttämönä (Robert Jackson)

Kirja on loppuunmyyty.

Itämeri sotanäyttämönä Robert Jackson

Itämeren maista erityisesti Venäjä, Saksa, Puola, Baltian maat ja Suomi olivat 1900-luvulla sotilaallisen toiminnan näyttämöinä. Kirjassa kuvataan näillä alueella 1918-1945 käytyjä yksittäisiä taisteluja ja tutkitaan niitä osana maailmanpolitiikkaa ja Itämeren alueellista strategiaa.
Kirjassa on paljon historiallista valokuvamateriaalia sekä runsaasti tietoa käytössä olleesta aseistuksesta, joukoista ja niiden liikkeistä. Kirja avaa uuden, yleiseurooppalaisen näkökulman myös Suomen viimeksi käymiin sotiin.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 250 s
Kirjastoluokka: 90.3

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Suomalaisten heimosotaretket 1918-1922Atso Haapanen

Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos sotaretkistä, joiden tarkoitus oli suomensukuisten heimojen asuinalueiden irrottaminen Neuvosto-Venäjästä.

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta

Helsinki 1914-1918 Samu Nyström

Maailmansodan ja Suomen sisällissodan tapahtumat helsinkiläisen kaupunkiyhteisön silmin. Keskipisteessä ovat kriisiajan helsinkiläiset ja heidän jokapäiväinen elämänsä.

Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.