Kirja: 50 vuotta sitten - Vuosi 1959 (Pekka Tuomikoski)

Kirja on loppuunmyyty.

50 vuotta sitten - Vuosi 1959 Pekka Tuomikoski

Toivesarja jatkuu - Pekka Tuomikoski pureutuu vuoden 1959 uutistapahtumiin. Tiivistä tietoa ja aitoa 1950-luvun tunnelmaa nostalgisin ajankuvin taitetussa kirjassa, joka sopii erinomaisesti myös lahjaksi.


1.-7.1. Fidel Castro johtaa joukkonsa Havannaan ja ottaa Kuuban saarivaltion hallintaansa presidentti Fulgencio Batistan paettua maasta. Che Guevara nousee Castron johtaman maan kakkosmieheksi, kansallispankin johtajaksi ja teollisuusministeriksi. 9.2. Veikko Vennamo valitaan vastikään perustetun Suomen Pientalonpoikain Puolueen puheenjohtajaksi. Vennamo erosi edellisen vuoden lopulla maalaisliitosta ja on ilmoittanut tästä eteenpäin edustavansa yksinomaan uutta puoluettaan eduskunnassa.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2009
Sivumäärä: n. 180 s
Kirjastoluokka: 03

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Punaorvot 1918Mervi Kaarninen

Lapset sisällissodan uhreina.

RyssävihaTimo Vihavainen

Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Viikingeistä VictoriaanSanna-Mari Hovi

Kiehtova matka Ruotsin kuningashuoneen historiaan

Huhtiniemi Pasi Jaakkonen

Kirja kertoo yksityiskohtaisesti, miten legenda Huhtiniemen teloituksista syntyi, miten sitä pidettiin yllä, miten se levisi ja miten siitä lopulta tuli nykyaikainen kaupunkitarina.

Ihminen sodassaTiina Kinnunen – Ville Kivimäki (toim.)

Suomalaisten kokemuksia talvi- ja jatkosodassa.