Kirja: 50 vuotta sitten - Vuosi 1959 (Pekka Tuomikoski)

Kirja on loppuunmyyty.

50 vuotta sitten - Vuosi 1959 Pekka Tuomikoski

Toivesarja jatkuu - Pekka Tuomikoski pureutuu vuoden 1959 uutistapahtumiin. Tiivistä tietoa ja aitoa 1950-luvun tunnelmaa nostalgisin ajankuvin taitetussa kirjassa, joka sopii erinomaisesti myös lahjaksi.


1.-7.1. Fidel Castro johtaa joukkonsa Havannaan ja ottaa Kuuban saarivaltion hallintaansa presidentti Fulgencio Batistan paettua maasta. Che Guevara nousee Castron johtaman maan kakkosmieheksi, kansallispankin johtajaksi ja teollisuusministeriksi. 9.2. Veikko Vennamo valitaan vastikään perustetun Suomen Pientalonpoikain Puolueen puheenjohtajaksi. Vennamo erosi edellisen vuoden lopulla maalaisliitosta ja on ilmoittanut tästä eteenpäin edustavansa yksinomaan uutta puoluettaan eduskunnassa.

LOPPUUNMYYTY

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2009
Sivumäärä: n. 180 s
Kirjastoluokka: 03

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Huhtiniemi Pasi Jaakkonen

Kirja kertoo yksityiskohtaisesti, miten legenda Huhtiniemen teloituksista syntyi, miten sitä pidettiin yllä, miten se levisi ja miten siitä lopulta tuli nykyaikainen kaupunkitarina.

Kuka keksi haarukanTarja Tuulikki Laaksonen

Koti pitää sisällään enemmän historiaa kuin osaamme kuvitella. Kirja kertoo, mitkä asiat ovat vaikuttaneet nykyisin niin arkisilta vaikuttavien tavaroidemme kehittymiseen ja yleistymiseen.

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Valkoisten vankinaPekka Railo (Toimittanut Pekka Tuomikoski)

Päiväkirja Kokkolan ja Tammisaaren punavankileireiltä 1918