Kirja: Välttämätön vesi   (Tanja Krämer)

Kirja on loppuunmyyty.

Välttämätön vesi Tanja Krämer

Yhden kahvikupillisen valmistamiseen tarvitaan 140 litraa ja puuvillapaidan valmistamiseen 4 000 litraa vettä. Tietokoneen valmistaminen vaatii 33 000 litraa vettä. Miten paljon ihminen tarvitsee päivittäin puhdasta vettä? Mitä vesi oikeastaan on ja miksi se on niin välttämätöntä? Kenelle puhdas vesi kuuluu? Onko vesi ihmisoikeus? Miten pitkään maapallolla riittää puhdasta vettä? Käydäänkö tulevaisuuden sodat pikemminkin vedestä kuin öljystä?

Tanja Krämerin kirja on monipuolinen tietopaketti. Siinä käsitellään veteen liittyviä uskomuksia ja terveysvaikutuksia, veden kiertokulkua luonnossa, kestävää kehitystä sekä poliittisia uhkatekijöitä. Kirjan hätkähdyttävä väite on, että kamppailu puhtaasta vedestä on jo alkanut.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2009
Sivumäärä: n. 150 s
Kirjastoluokka: 50.1, 59.3

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela, suomennos Anne Mäkelä

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Tove Janssonin HelsinkiJuha Järvelä

Missä Tove Jansson eli, juhli, rakastui, maalasi ja kirjoitti? Runsaasti kuvitettu teos karttoineen vie lukijan paikoille, joilla on yhteys Tove Janssonin elämään ja teoksiin.

Agatha Christien murhat rikostutkijan silminCarla Valentine

Kirja kertoo, miten taitavasti Agatha Christie sisällytti rikosteknisen tutkinnan varhaiset edistysaskeleet romaaneihinsa, ja miltä murharouvan punomat juonet näyttävät modernin oikeuslääketieteen valossa.

Game of ThronesKim Renfro

Kattava teos maailman suosituimmasta fantasiasarjasta. Sisältää kaikki tuotantokaudet – myös viimeisen.

Mielen ruokaaSinikka Piippo

Korvaamaton käytännön opas kaikille, jotka haluavat parantaa elämänlaatuaan ja henkistä jaksamistaan.

Syntymän ja kuoleman kirjaEija Pulkkinen

Kiehtova kirja siitä, miten elämän ääripäät kohdataan eri puolilla maailmaa. Teos kuvaa mukaansatempaavasti syntymän ja kuoleman rituaaleja ja magiaa mm. Filippiinien Ifugao-heimon parissa, Myanmarissa, Bhutanissa, Guatemalassa ja Meksikon Tarahumara-intiaanien keskuudessa.