Kirja: Viilto (Patricia McCormick)

Kirja on loppuunmyyty.

Viilto Patricia McCormick

Viilto on tarina itseään viiltelevästä nuoresta, Calliestä, ja hänen paranemisestaan. Romaani sijoittuu hoitokotiin, jonka asiakkaisiin kuuluvat myös syömishäiriöistä ja päihdeongelmista kärsivät nuoret tytöt. Lukija pääsee lähelle Callien mielen maailmaa ja saa seurata läheltä tytön kivuliasta toipumisprosessia. Kirja on raastava mutta samalla hellyttävä ja toivoa antava tarina, jossa pahoinvoinnin takana vaikuttavat ongelmat tuodaan hienosti kerronnan keinoin lukijan koettaviksi.


Viilto on uusi hieno aluevaltaus rankkaan aiheeseen. englanninkielisessä kirjallisuudessa tämä teema on jo oma genrensä.

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2009
Sivumäärä: n. 200 s
Kirjastoluokka: 84.2

Muuta: Kansi Suvi Sievilä, suomennos Milla Karvonen

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Kun jää murtuuJennie Lundgren & Ulrika Lundgren Lindmark

Pohjoisen kylän hiljaisuus kätkee käsittämätöntä julmuutta.

Kadonneet jäljetTim Weaver

Hyvän perheen kiltti tyttö, 17-vuotias Megan Carver on ollut jo kuusi kuukautta kateissa. Mitä syvemmälle Meganin tapaukseen kadonneita henkilöitä jäljittävä David Raker kaivautuu, sitä selvemmäksi käy, että kaikki on valhetta.

Salattu nainenAnna Ekberg

Salattu nainen on vangitsevan toimintatrillerin ja kiihkeän rakkaustarinan täydellinen yhdistelmä. Suosittelemme. Kannattaa tutustua.

AppelsiinilehtoMarjut Helminen

Marjut Helmisen jännittävä ja näkökulmaltaan tuore esikoisromaani sukeltaa arkeen sodan oloissa, pakolaisuuden tuntoihin, haluun auttaa ja autetun tuntoihin. Se kertoo ihmisten kyvystä selviytyä, antaa anteeksi − ja joskus jopa parantua.

NukketehdasLena Karlin & Åsa Schwarz

Vetävä, nopeatempoinen trilleri tekoälyn uhista aloittaa uuden Alex Lindhage & Clara Sjöberg -sarjan