Kirja: Talvisodan päiväkirja (May-Bee Jacobson)

Kirja on loppuunmyyty.

Talvisodan päiväkirja May-Bee Jacobson

Kun venäläisten ilmahyökkäykset Suomeen alkavat joulukuussa 1939, May-Bee Jacobson on 16-vuotias koululainen. Koko talvisodan ajan hän pitää päiväkirjaa, johon hän kirjaa sekä kotirintaman sotatapahtumia että nuoren naisen kokemuksia ja tuntemuksia, joita sota saa aikaan. Hätä muista ihmisistä ja suru isänmaan puolesta varjostavat nuoren ihmisen elämää. Silti katse on suunnattu kohti parempaa tulevaisuutta.

Venäjä hyökkäsi 30. päivänä marraskuuta tänne Suomeen. Siis toissapäivänä. Klo 9.20 annettiin meille Helsingissä ilmahälytys. – – Hälytysaika kesti sitten viisi (5) tuntia. Vihdoin oli hälytys onnellisesti ohi. Mutta heti noin 1/2 tunnin kuluttua kuului kauheata rätinää. Se kuulosti aivan kuin olisi korvani vieressä ammuttu. Koko talo aivan vapisi. – – Kuului kauheata pommien räjähtelyä, ja jonkun ajan kuluttua taivas oli aivan savuinen ja punainen.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2008
Sivumäärä: n. 180 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Lottapukujen historiaJukka I. Mattila

Teos esittelee kattavasti Lotta Svärd -järjestössä käytössä olleet pukineet ja asut vuodesta 1918 aina järjestön lakkauttamiseen asti 1944.

Pahan palveluksessaPaul Roland

Teos kuvaa naisten osaa natsi-Saksan koneistossa ja niitä, jotka halukkaasti asettuivat sen palvelukseen.

Homo europaeusKarin Bojs

Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.

Finljandija M. Markov - toim. Pekka Tuomikoski

Teos, jonka tehtävänä oli valmistaa puna-armeijaa ”oikeudenmukaiseen sotaan” ja tarjota ”ideologisesti oikeaa” tietoa maasta, jota oltiin pian liittämässä Neuvostoliittoon.