Kirja: Suomalainen sää - Ilmastonmuutos ja ääri-ilmiöt (Lea Saukkonen)

Kirja on loppuunmyyty.

Suomalainen sää - Ilmastonmuutos ja ääri-ilmiöt Lea Saukkonen

Mistä johtuvat viime vuosina kuivalle maalle jääneet mökkilaiturit, lämpimät ja lumettomat talvet tai tulviva Kauppatori? Onko suomalainen sää muuttumassa perinteisestä? Meteorologi Lea Saukkonen käy kirjassaan läpi mieleenpainuneita sääilmiöitä 1900-luvulta nykypäivään, mm. tuhoisimpia myrskyjä, kovimpia paukkupakkasia tai kuumimpia intiaanikesiä. Kirjassa selvitetään yleistajuisesti, miten erilaiset sääilmiöt syntyvät. Lea Saukkonen kurkistaa myös tulevaisuuteen ja ilmastonmuutoksen vaikutukseen Suomessa mutta myös maailmanlaajuisesti. Kirjan lopussa on oma sääpäiväkirja paikallissään vuotuista seuraamista varten. Runsas nelivärikuvitus.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2008
Sivumäärä: n. 120 s.
Kirjastoluokka: 55.5

Muuta: Kansi Jarkko Nikkanen

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Suuri suomalainen kaskukirjaMatti Punttila

Suuri suomalainen kaskukirja on ylistystä kielelle ja sen loputtomille mahdollisuuksille. Huumoria löytyy niin suomen kirjakielestä kuin murteista ja slangistakin, puhumattakaan eri kielimuotojen törmäyksistä.

Olympialaisten merkillinen historia 1896–2016Luciano Wernicke

Ainutlaatuinen tietopaketti kesäolympialaisten erikoisista tapahtumista ja kulissien takana tapahtuneesta historiasta.

Tove Janssonin HelsinkiJuha Järvelä

Missä Tove Jansson eli, juhli, rakastui, maalasi ja kirjoitti? Runsaasti kuvitettu teos karttoineen vie lukijan paikoille, joilla on yhteys Tove Janssonin elämään ja teoksiin.

Onko siellä ketäänMarkus Hotakainen

Miten Maan ulkopuolista älyä ja sen mahdollisia asuinsijoja on yritetty etsiä ja millaisia etsintöjä on parhaillaan käynnissä? Entä mitä vieraan älyn löytyminen merkitsisi ihmiskunnalle?

Syntymän ja kuoleman kirjaEija Pulkkinen

Kiehtova kirja siitä, miten elämän ääripäät kohdataan eri puolilla maailmaa. Teos kuvaa mukaansatempaavasti syntymän ja kuoleman rituaaleja ja magiaa mm. Filippiinien Ifugao-heimon parissa, Myanmarissa, Bhutanissa, Guatemalassa ja Meksikon Tarahumara-intiaanien keskuudessa.