Kirja: Jumala ei soita enää tänne (Heli Slunga)

Kirja on loppuunmyyty.

Jumala ei soita enää tänne Heli Slunga

Nuoren tervolalaisen runoilijan vahva ja omaleimainen esikoiskokoelma, joka luotaa elämää tummissa ja väkevissä vesissä. Slungan rohkeat ja teeskentelemättömät tekstit haastavat katsomaan maailmaa pelottomasti ja rehellisesti. Nuoren naisen taival lapsesta aikuiseksi kulkee maassa, jossa ”aurinko on suurimman osan ajasta varjoja hangilla”. Naisen elämän koko kirjo saa uuden ilmaisun verevissä teksteissä. Proosa- ja vapaamittaiset runot muodostavat viiden osion kokonaisuuden, jossa lapsuuden ja nuoruuden kipeät muistot, pettymykset ja haaveiden särkyminen sekä rakkauden ja kohtaamisen kaipuu käyvät viiltävää vuoropuhelua. Tummien sävyjen keskeltä nousee uuden elämän ja toivon valo. Poltetaan kynttilöitä. Sytytetään tulet.  Jokainen nainen on tulen kajo rinnoillaan kaunis.Lanteiden täysikuu kirkas, kirkas.   Pohjoisen nainen onpakkasen ottama, sen jäljiltä jäänliukas, liukas.  Lämmittää et voi tarpeeksi. Rakasta jos kykenet.

Katso myös juttu Helistä Kalevassa 3.2.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 1/2008
Sivumäärä: n. 100 s.
Kirjastoluokka: 82.2

Muuta: Kansi Raisa Huittinen

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

PaossaThomas Rydahl

Jännitysromaani kaipauksesta, kadonneista ja vallasta. Kaikki kadonneet eivät halua tulla löydetyiksi.

AlexPierre Lemaitre

Pierre Lemaitren huikea trilleri ALEX palkittiin ilmestymisvuonnaan 2013 The International Dagger -palkinnolla vuoden parhaana rikosromaanina.

Kotkansilmä Eeva Vuorenpää

Kertomus kahden yhteiskuntaluokan, perheen ja sukupolven yhteen kietoutuvista kohtaloista.

CamillePierre Lemaitre

Vuoden 2015 International Dagger -palkinnon voittaja! Kansainvälinen Crime Writers’ Association palkitsi Pierre Lemaitren jo toistamiseen vuoden parhaasta rikosromaanista. Edellinen palkinto tuli Lemaitren mestarillisesta dekkarista Alex.