Kirja: P.J. Hannikainen – Säveltäjä, runoilija, suomalaisuusmies (Matti Vainio)

Kirja on loppuunmyyty.

P.J. Hannikainen – Säveltäjä, runoilija, suomalaisuusmies Matti Vainio

Pekka Juhani Hannikainen (1854–1924) oli Suomen musiikkielämän yksi monipuolisimpia vaikuttajia aikakautena, jolloin taisteltiin kaikilla rintamilla suomenkielen ja suomalaisuuden puolesta sekä rakennettiin kulttuurin avulla suomalaista identitettiä.

Hannikainen opetti musiikkia koulussa ja perusti Ylioppilaskunnan laulajat. Vuonna 1887 hän siirtyi Jyväskylän seminaarin musiikinlehtoriksi ja koulutti 30 vuodean aikana musiikkiin hyvin perehtyneitä kansakoulunopettajia. Hänen mittava sävellystoiminta käsittää noin 250 kuoro-, koulu- ja muita loauluja.

Professori Matti Vainion tekemä elämäkertateos kertoo kiintoisasti Hannikaisen elämänkaaren.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 12/2004
Sivumäärä: 304 s.
Kirjastoluokka: 99

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

Äidiksi keskitysleirilläWendy Holden

Priska, Rachel ja Anka kulkivat Auschwitz-Birkenaun portista täynnä pelkoa vuonna 1944. Heillä oli pelkoonsa vielä tavallistakin suurempi syy, sillä heistä jokaisella oli salaisuus, jonka paljastuminen olisi merkinnyt välitöntä kuolemaa. He olivat raskaana.

SS-kommando Otto Skorzeny Stuart Smith

Ensimmäinen objektiivinen selonteko legendaarisen SS-kommandon Otto Skorzenyn elämästä ja urasta. Skorzenyn julkikuva ja maine on tähän asti perustunut lähinnä hänen omiin, varsin väritettyihin muistelmiinsa.

Quentin TarantinoMichael Scholten

Kirja kertoo Tarantinon koko värikkään elämäntarinan sekä hänen elokuviensa syntyhistorian. Ääneen pääsevät myös näyttelijät, joiden kanssa Tarantino on mestariteoksensa luonut.

AdeleChas Newkey-Burden

Vuosikymmenen suosituimman brittilaulajattaren koko elämäntarina vaatimattomasta lapsuudesta aina tämän päivän megamenestykseen.

Meryl StreepErin Carlson

Lokakuussa 2019 Yhdysvalloissa ilmestynyt kattava elämäkerta aikamme arvostetuimmasta näyttelijättärestä.Erin Carlsonin teos paljastaa, millainen on nainen kymmenien ikonisten naisroolien takana.