Kirja: Sanan silta yli Suomenlahden (Pekka Lilja)

Kirja on loppuunmyyty.

Sanan silta yli Suomenlahden Pekka Lilja

Professiri Pekka Lilja on tutkinut Viron kirjallisuutta ja kirjoittanut maan kulttuurista 1970-luvulta lähtien. Lukija saa kirjasta vastauksen moniin kysymyksiin. Millainen romaani on Viron tuntematon sotilas? Mitä Viro merkitsi Urho Kekkoselle ja mitä Kekkonen tekee pakolaisvirolaisessa romaanissa? Onko Mauno Koivisto Viron vihollinen? Miten Seppo Heikinheimo petkutti Viron KGB:tä?

Kirjassa valotetaan, miten lukemattomin sitein Suomen ja Viron kulttuurit liittyivät toisiinsa yli Suomenlahden.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2004
Sivumäärä: 206 s.
Kirjastoluokka: 86.23 / 97

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Suomi ja Hitlerin Saksa 1933-1939Osmo Hyytiä

Laajaan tutkimusaineistoon perustuva teos Suomen ja Hitlerin Saksan suhteista sekä suomalaisten suhtautumisesta kolmanteen valtakuntaan

KotiryssätHeikki Saari

Mitä ja keitä olivat kotiryssät? Ohjailivatko he suomen sisäpolitiikkaa? Syyllistyivätkö kotiryssän hyysääjät maanpetokseen tai vakoiluun? Heikki Saaren teos valottaa näitä ja monia muita kauan vaiettuun ilmiöön liittyviä kysymyksiä.

LinnoituskaupunkiSeppo Aalto, Juha-Matti Granqvist & Sofia Gustafsson

Kirja kertoo Helsingin tarinan pikkukaupungista Ruotsin puolustuksen tärkeäksi osaksi. Kertomus alkaa raunioituneesta Helsingistä 1722 ja päättyy lopulliseen venäläisvalloitukseen 1807.

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?