Kirja: Waldere (Jonathan Himes, Osmo Pekonen ja Clive Tolley)

Kirja on loppuunmyyty.

Waldere Osmo Pekonen

Waldere on tuhat vuotta vanha anglosaksinen sankarieepos, josta on säilynyt vain katkelmia. Teoksesta tunnetaan kuitenkin toisintoja, joiden perusteella sen juonenkulku on voitu rekonstruoida. Ikivanhat runofragmentit jättävät tilaa myös muinaistarujen harrastajan mielikuvitukselle.

Walderen tieteellisesti kommentoitu suomennos perustuu amerikkalaisen Jonathan Himesin tuoreeseen väitöskirjaan. Työhön osallistuneet Osmo Pekonen ja Clive Tolley ovat aikaisemmin suomentaneet myös Beowulf-eepoksen ja Widsith-runon.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2005
Sivumäärä: 52 s.
Kirjastoluokka: 82.2

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Kuolema kelloa vastaanJorge Zepeda Patterson

Ranskan ympäriajo muuttuu veriseksi taisteluksi, kun joku ryhtyy eliminoimaan kilpailijoita yksi kerrallaan. Nopeatempoinen tarina imaisee lukijan sekä murhaajan henkilöllisyyden selvittämiseen, että tappavan kilpailun adrenaliinihyökyyn.

Myrskyn silmäänThomas Rydahl

Dekkaritrilogian itsenäinen päätösosa vie lukijan Fuerteventuran Erakon, Erhard Jørgensenin menneisyyden salaisuuksiin ja Kanariansaarten pimeälle puolelle.

Kuolema vaanii verkossaPeter James

Rikosylikomisario Roy Grace selvittää tapausta, jossa vastassa on julman nerokkaiden internethuijausten toteuttaja, joka murhaa jokaisen, joka yrittää paljastaa hänet.