Kirja on loppuunmyyty.

Widsith Osmo Pekonen

"Caelic hallitsi finnejä", toteaa lakonisesti tuhat vuotta vanha anglosaksinen muinaisruno Widsith, joka on säilynyt vain yhtenä käsikirjoituksena. Kuka oli salaperäinen Caelic? Liittyykö hän kansanrunoutemme Kalevaan tai Kalevanpoikiin? Asiaa pohtivat filosofian tohtorit Osmo Pekonen (Jyväskylän yliopisto) ja Clive Tolley (Oxfordin yliopisto), jotka ovat suomentaneet runon.

Suomen identiteetin kannalta merkityksellinen muinaisruno Widsith ilmestyy nyt ensimmäisen kerran tieteellisesti kommentoituna suomeksi. Pekonen ja Tolley ovat aikaisemmin yhdessä suomentaneet myös anglosaksisen Beowulf-eepoksen.

Beowulf ja Widsith kuuluvat siihen sankarirunouteen, josta J.R.R. Tolkien sai inspiraatiota kirjoittaessaan Tarun sormusten herrasta.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2004
Sivumäärä: 72 s.
Kirjastoluokka: 82.2

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Aunus tulessaMikko Haaja

Sotaromaani kuin silminnäkijäkuvaus

Maksun hetkiOlle Lönnaeus

Malmöläispoliiseista Jonny Liljasta ja Eva Strömistä kertovan kirjasarjan toinen, itsenäinen osa vahvistaa lopullisesti Olle Lönnaeuksen kuuluvan ruotsalaisten nykydekkaristien ehdottomaan kärkeen.

Kuolema kelloa vastaanJorge Zepeda Patterson

Ranskan ympäriajo muuttuu veriseksi taisteluksi, kun joku ryhtyy eliminoimaan kilpailijoita yksi kerrallaan. Nopeatempoinen tarina imaisee lukijan sekä murhaajan henkilöllisyyden selvittämiseen, että tappavan kilpailun adrenaliinihyökyyn.

Sex / LifeBB Easton

Mitä tapahtuu, kun aviomies ryhtyy ottamaan mittaa vaimon ex-poikaystävistä?

Viimeinen kesäEleonore Holmgren

Sydämeenkäyvä, lämmin ja viihdyttävä tarina odottamattomasta kohtaamisesta, sukupolvirajat ylittävästä ystävyydestä ja unohtumattomasta kesästä.