Kirja on loppuunmyyty.

Widsith Osmo Pekonen

"Caelic hallitsi finnejä", toteaa lakonisesti tuhat vuotta vanha anglosaksinen muinaisruno Widsith, joka on säilynyt vain yhtenä käsikirjoituksena. Kuka oli salaperäinen Caelic? Liittyykö hän kansanrunoutemme Kalevaan tai Kalevanpoikiin? Asiaa pohtivat filosofian tohtorit Osmo Pekonen (Jyväskylän yliopisto) ja Clive Tolley (Oxfordin yliopisto), jotka ovat suomentaneet runon.

Suomen identiteetin kannalta merkityksellinen muinaisruno Widsith ilmestyy nyt ensimmäisen kerran tieteellisesti kommentoituna suomeksi. Pekonen ja Tolley ovat aikaisemmin yhdessä suomentaneet myös anglosaksisen Beowulf-eepoksen.

Beowulf ja Widsith kuuluvat siihen sankarirunouteen, josta J.R.R. Tolkien sai inspiraatiota kirjoittaessaan Tarun sormusten herrasta.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 4/2004
Sivumäärä: 72 s.
Kirjastoluokka: 82.2

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Maksun hetkiOlle Lönnaeus

Malmöläispoliiseista Jonny Liljasta ja Eva Strömistä kertovan kirjasarjan toinen, itsenäinen osa vahvistaa lopullisesti Olle Lönnaeuksen kuuluvan ruotsalaisten nykydekkaristien ehdottomaan kärkeen.

Kilpimies J. K. Tamminen

Terävä romaani kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden toiminnasta Suomessa ja naapurimaissa. Kirja on odotettua jatkoa J. K. Tammisen Pasilan mies -kirjalle.

Koutokeino, kylmä kostoLars Pettersson

Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon voittaja vie lukijan syvälle saamelaisyhteisön omalakiseen maailmaan.

AavistusSonia Paloahde

Tiivistunnelmainen trilleri rikkovasta rakkaudesta

PoispyyhkäistyTim Weaver

”Joillekin lukijoille kelpaa vain salapoliisiromaani, jossa on todellinen arvoitus, monisyinen juoni, harhauttavia vihjeitä ja epäluotettavia henkilöhahmoja. Weaver kirjoittaa juuri näille lukijoille.” – The New York Times Book Review