Kirja: Pimennetyt ikkunat (Elsa Vuontisjärvi)

Kirja on loppuunmyyty.

Pimennetyt ikkunat Elsa Vuontisjärvi

Yksitoistavuotias Tapani miettii, millainen olisi oikea elämä ilman sotaa. Tapanilla on tunne, että hän muistaa vain lentokoneiden, pommitusten ja desanttien aiheuttaman pelon. Siitä on niin kauan, kun hän todella tunsi itsensä onnelliseksi.

Pimennetyt ikkunat kuvaa uudesta näkökulmasta, miten talvisota ja jatkosota vaikuttivat pienen lapsen elämään, arkeen ja ajatuksiin. Ylä-Lapissa asuva Tapani joutuu syrjäkylien lasten tavoin käymään koulua kaukana kotoa ja asumaan koulun asuntolassa ja vieraassa perheessä. Koulupäivät sujuvat osittain normaalisti, mutta taustalla heijastuu sodan aiheuttama ahdistus. Oman jännitteensä lappilaiseen kylään tuovat saksalaiset sotilaat, ja uhka Lapin sodasta ja evakkoon joutumisesta.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2006
Sivumäärä: 282 s.
Kirjastoluokka: 84.2

Kirjan laji

Muita kaunokirjoja

Mia ja valkoinen leijonaPerustuu Gilles de Maistren elokuvaan

Vuoden koskettavin koko perheen elokuva lapsen ja leijonan ystävyydestä nyt myös kirjana

Kuoleman kello käyPeter James

Sarjan yhdeksännessä osassa rikosylikomisario Roy Grace joutuu laittoman antiikkibisneksen sokkeloihin jahdatessaan tappajaa, jota ajaa yhden miehen pohjaton ahneus ja toisen silmitön raivo.

SilmukkaPierre Lemaitre

Kirjallisesti ansiokas psykologinen trilleri useaan kertaan palkitulta jännityksen mestarilta. Teos kietoo niin päähenkilönsä kuin lukijansa silmukkaan, joka hellittää otteensa vasta yllättävässä loppunäytöksessä.

Kuolema kulkee kulisseissaPeter James

Pakkomielle voi olla vaarallinen. Pakkomielteinen ihailu tappavaa. Peter Jamesin kahdeksas Roy Grace -dekkari on hiuksia nostattava matka tähtikultin pimeälle puolelle.

Kuoleman kanssa ei kujeillaPeter James

Neljä ruumista, yksi epäilty, ei johtolankaa. Britannian bestseller-dekkaristin ensimmäinen Roy Grace -romaani.