Peitenimi Saara J. K. Tamminen

”Saara”-niminen prostituoitu paljasti Helsingin Sanomien sivuilla Suomen rikoshistorian suurimman poliisirikosten sarjan. Saaran oikea nimi on Iina Ahonen, ja hänellä on vielä paljon kerrottavaa.

Iina Ahonen on kulkenut Suomen merkittävimpien rikollisten matkassa. Hän on ollut usein väärässä paikassa väärään aikaan. Naisena hän on ollut rakastettu ja vihattu. Häntä on hyödynnetty ja hyväksikäytetty. Toisaalta myös hän on ollut julma miehiä kohtaan.

Iina on ollut läheisesti tekemisissä myös poliisien kanssa ja ollut tärkeä todistaja viranomaisille. Ilman Iinaa kukaan ei olisi paljastunut.

Iina sijoitettiin KRP:n suojeluohjelmaan, hän oli ohjelmassa myös ulkomailla. Saara-nimen takana hän oli todistajana suojassa, mutta viranomaisten toiminta häntä kohtaan oli julmaa. Vuosien jälkeen hän päätti ottaa riskin ja lähti suojeluohjelmasta vapaaehtoisesti. Uhka oli todellinen: Iina Ahonen pahoinpideltiin niin vakavasti, että hengenlähtö oli lähellä ja hän istuu nykyisin pyörätuolissa, mutta on päättänyt kuntoutua. Iina on periksiantamaton – ja juuri se tekee hänestä vaarallisen.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 2/2023, viikolla 9
Sivumäärä: n. 200 s.
Koko: 151 x 225 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 99.1
Kovakantisen ISBN: 9789523756298
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523756991
Äänikirjan ISBN: 9789523756984

Muuta: Kansi: Justine Florio/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Totuus tapaus AarniostaJ. K. Tamminen

Tässä kirjassa kurkistetaan Jari Aarnion oikeudenkäynnin kulissien taakse. Aarnion haastatteluihin pohjautuvassa kirjassa on paljon sellaista aineistoa, jota ei missään muualla ole koskaan julkaistu.

Malmin nainenJ. K. Tamminen

Malmin naisena tunnetuksi tulleen Mari Romanon tarina on rankka matka rikollisuuden, huumekaupan ja viranomaistoiminnan harmaalle alueelle.

Estonian salaisuudetJ. K. Tamminen

Estonia-alukseen liittyy paljon asioita, joita virallisista raporteista ei löydy. Tiedämmekö edelleenkään, mitä Estonialla todella tapahtui ja miksi?

Törkeä petosJ. K. Tamminen

25 suomalaista petosta ja miten ne tehtiin