Elämäni eläimet Jampan villieläinhoitolaVesa Kontiainen

Hauskoja, liikuttavia, opettavaisia ja värikkäitä eläintarinoita mieheltä, jolle villieläinten pelastaminen ja hyvinvointi on sydämen asia.

Vuonna 2017 Jarmo Lautamäki perusti villieläinten hoitamiseen ja auttamiseen keskittyneen Elämäni eläimet ry:n, joka tunnetaan paremmin Jampan eläinhoitolana. Lautamäen ohjenuora on, ettei mitään eläintä saa jättää hädänalaiseen tilaan. Hoitolaan tuodaan vuosittain 200–300 mitä erilaisinta eläinpotilasta.
Kirjassa Lautamäki kertoo kymmeniä erilaisia eläinpelastustarinoita vuosien varrelta. Useimmiten ne päättyvät onnellisesti, mutta monta kerta apu on tullut myös liian myöhään. Hän kuvaa, kuinka eläimet suhtautuvat pelastajaansa eri tavoin ja kuinka viisaita ne ovat.
Kaikkea odottamatonta voi tapahtua, ja pelastustöitä tehdään välillä mitä erikoisimmissa paikoissa. Pelastustarinoita on joutsenista, oravista, siileistä, viirupöllöistä, mäyristä, näädistä sekä kymmenistä muista lajeista.

Koskettava kirja antaa ajattelemisen aihetta, ja meistä jokainen voi miettiä omaa suhtautumistaan eläimiin ja niiden hätään.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2023, viikolla 11
Sivumäärä: n. 250 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvaliite
Kirjastoluokka: 50.19
Kovakantisen ISBN: 9789523756786
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523756793
Äänikirjan ISBN: 9789523756809

Muuta: Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy, Kannen kuva: Jaakko Avikainen/ Kaakon Viestintä Oy

Kirjan laji

Muita luonto- ja eläinaiheisia

Koko perheen muurahaiskirjaArmin Schieb

Upeasti kuvitettu teos muurahaisten ihmeellisestä maailmasta

Mammutin paluuTorill Kornfeldt

Kiehtova ja helppolukuinen tietokirja yrityksestä herättää henkiin sukupuuttoon kuolleita eläimiä ja kasveja. Kirja on kuin todeksi tullutta science fictionia ja etenee jännittävästi kuin romaani.

Mies ja ahmaAntti Leinonen

Leinonen avaa upeissa kuvissaan ja tekstissään ainutlaatuisen näkymän ahman tuntemattomaan mutta hämmästyttävän moni-ilmeiseen elämään. Ja siihen erityiseen luottamukseen ja tasavertaiseen suhteeseen, joka ani harvoin voi syntyä ihmisen ja villieläimen välille.

Merilintuja ja lintuihmisiäAura Koivisto

Luontokirjailija Aura Koiviston elämyksellisiä ja informatiivisia tarinoita Jäämerelle suuntautuneista linturetkistä.

MeritunturitJuha Syväranta

Upeasti kuvitettu teos esittelee Pohjois-Norjan meritunturit ja niiden ainutlaatuisen luonnon niin maan päältä kuin pinnan alta.