Nokia Kairamon myrskyisä vuosikymmenVesa Helkkula

Kari Kairamon johtajakaudella Nokiassa työskennellyt Vesa Helkkula tarjoaa uuden aikalaisnäkökulman yhtiön kiivaan kansainvälistymisen kauteen. Teoksessaan hän kertoo syistä, jotka saivat Nokian lähes polvilleen ja johtivat henkilökohtaisiin tragedioihin.

Nokialle 1980-luku oli nopean kasvun ja muutoksen vuosikymmen. Kari Kairamon visiota kansainvälisesti toimivasta elektroniikkayhtiöstä toteutettiin muun muassa mittavin yritysostoin. Miksi Kairamon visio irtaantui reaalimaailman mahdollisuuksista ja johti mittaviin epäonnistumisiin?
Yksi merkittävä tekijä oli valtataistelu, jopa vallanhimo. Eräät keskeiset johtajat edistivät omia ambitioitaan ja tekivät ratkaisuja, jotka vaaransivat Nokian tulevaisuuden. Kairamon luoma johdon organisointi antoi tilaa toimille, joissa yhtiön ja yksittäisen johtajan etu eivät välttämättä kohdanneet. Kirja tuo esille myös sen, miten vajavainen oli hallintoneuvostossa istuneiden jäsenten ja pankinjohtajien ymmärrys Nokian nopeasti kehittyvien ydinalueiden markkinoista. Lopulta Nokia ajautui umpikujaan, josta ei ollut muuta ulospääsyä kuin johtamismallin ja liiketoiminnan täydellinen remontti.
Helkkula analysoi ansiokkaasti Nokian tapahtumia osana 1980-luvun teollisuuden ja rahoitusmarkkinoiden murrosta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2023, viikolla 10
Sivumäärä: n. 230 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 36.09
Kovakantisen ISBN: 9789523757486
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523757493
Äänikirjan ISBN: 9789523757509

Muuta: Kansi: Jatta Hirvisaari/Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita tietokirjoja

Rapistuvan Kremlin renkinäIlkka Lappalainen

Neuvostopropagandan palveluksessa työskennelleen toimittajan tunnustukset

Pitääkö pankkiirit pelastaa?Thomas Piketty

Teräviä puheenvuoroja länsimaiden talousromahduksesta ja sen jälkiseurauksista yhdeltä tämän ajan kuumimmista taloustieteilijöistä.

Suomen kansan taiat ja loitsutEero Ojanen

Suomen kansan taiat ja loitsut esittelee entisajan suomalaisten elämänhallinnan keinoja. Ennen uskottiin vakaasti sanan voimaan ja siihen, että ihminen pystyy sanojen ja rituaalien avulla vaikuttamaan kohtaloonsa.

Rahaeliitin salainen maailmaJake Bernstein

Kahteen kertaan Pulitzer-palkittu taloustoimittaja Jake Bernstein seuraa suuren rahan liikkeitä sinne, mihin verottajalla tai rikostutkijoilla ei ole pääsyä.

Myötätuntoinen valmennusPekka Hämäläinen

Kirja vie myötätuntoisen ja kannustavan valmentamisen ytimeen. Asiantuntijoina suomalaiset huippuvalmentajat.