Raha ja rakkaus Taloudellinen väkivalta parisuhteessaTiina Pollari

Vahtiiko puolisosi rahankäyttöäsi? Tekeekö hän yksin päätökset raha-asioista? Joudutko pyytämään rahaa perheen perushankintoihin?
Kun parisuhteessa toinen pitelee yksin kodin kukkaronnyörejä, kontrolloi puolison rahankäyttöä ja tämän pankkitiliä, maksattaa kumppanillaan kaiken tai painostaa ottamaan velkaa, on kyse taloudellisesta väkivallasta.

Taloudellinen väkivalta on vaiettu ongelma, vaikka se on yllättävän yleistä. Uhrien omakohtaisten kertomusten kautta psykoterapeutti Tiina Pollari tarkastelee kaikkia niitä tapoja, joilla taloudellinen väkivalta suhteessa ilmenee: taloudellinen hyväksikäyttö, eristäminen, rajoittaminen, salailu ja uskottomuus, vahingoittaminen, uhkailu, rahan käyttöön liittyviin päätöksiin pakottaminen, alistaminen sekä taloudellinen tuhoaminen.

Rahankäyttöön liittyvän vallankäytön tunnistaminen on ensimmäinen edellytys tilanteesta ulospääsyyn. Pollari antaa myös ohjeita, miten taloudellisen väkivallan tilanteita voi ehkäistä, miten vahvistaa omia taloustaitoja ja miten irtaantua taloudellisesti tuhoavasta suhteesta.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2022, viikolla 33
Sivumäärä: n. 250 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: sidottu
Kirjastoluokka: 17.3
Kovakantisen ISBN: 9789523755062
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523755079
Äänikirjan ISBN: 9789523756199

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita parisuhde- ja perhekirjoja

Varo varo varo!Tatu Hirvonen

Riskit kuuluvat elämään – myös lapsuuteen. Vanhemmilla ja kasvattajilla on kuitenkin taipumus yliarvioida turvallisuusriskejä. Tästä taas seuraa paljon sellaisia kieltoja, joista Hirvosen mukaan on pikemminkin haittaa kuin hyötyä.

Mitä minä teen tämän lapsen kanssa?Janne Viljamaa

Vinkkejä ja vertaistukea haastavan lapsen kasvatukseen.

Hullu kuin äidiksi tullutIrene Naakka

Humoristinen ja rujon rehellinen teos päästää lukijan hyvin lähelle niitä tunteita ja tilanteita, joita äitiyteen liittyy. Asioita, joita monet kokevat mutta joista ei välttämättä uskalleta tai osata puhua tai kirjoittaa.

Uskalla olla lapsellesi aikuinenKeijo Tahkokallio

Keijo Tahkokallion teos tarjoaa vahvaa tukea vanhemmuuteen.

Erityisherkän lapsen kanssaHeli Heiskanen

Ensimmäinen suomalainen kirja lasten erityisherkkyydestä. Kirja auttaa käytännönläheisesti tukemaan herkkää lasta kasvamaan onnelliseksi ja tasapainoiseksi aikuiseksi.