Syklonivaroitus Christina Wahldén

Kiitetyn Darwin-sarjan toisessa osassa Pohjois-Australiaan asettunut ruotsalaisopiskelija Greta saa todeta, miten avuton ihminen on niin luonnonvoimien kuin omien heikkouksiensa edessä.

On joulu ja Darwinia lähestyy hirmumyrsky. Poliisi Bluey elää uudelleen lapsuuden kipeää muistoa: hänen veljensä kuoli Tracy-syklonin aiheuttamassa katastrofissa joulupäivänä 1974. Alkuperäisväestöön kuuluva kollega Jess puolestaan pelkää sopeutuneensa liikaa poliisivoimien valkoisiin normeihin. Ruotsalainen taideopiskelija Greta on keskellä uutta rakkaussuhdetta.

Darwinin alueen rikollisuus kasvaa kasvamistaan. Kristallihuumeen käyttö on lisääntynyt ja metamfetamiinin uhreja tulee koko ajan enemmän. Kun Bluey ja Jess tutkivat kuolleena löydetyn nuoren miehen tapausta, he toteavat pian, että suuri osa huumeriippuvaisista kuuluu alkuperäiskansoihin. Syklonin kiertyessä yhä lähemmäksi paljastuu paljon epämiellyttävämpi tarina, kuin he olisivat osanneet kuvitella.

 

Odotukset olivat korkealla, kun pääsin uudelleen tapaamaan Blueyn ja Jessin Darwinissa. Älä puhu kuolleista oli suorastaan briljantti sarjan avaus, eikä tämä jatko-osa todellakaan tuota pettymystä.”
– Göteborgs Posten

Järisyttävä ja intensiivinen dekkari, joka on paljon enemmän kuin tavallinen rikosromaani.
– Västernorrland

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2022, viikolla 36
Sivumäärä: n. 370 s.
Koko: 135 x 215 mm
Sidosasu: Sidottu, suojapaperi
Kirjastoluokka: 84.2
Kovakantisen ISBN: 9789523755932
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523755970
Äänikirjan ISBN: 9789523755987

Muuta: Suomennos Jänis Louhivuori, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Darwin-sarjassa aiemmin ilmestynyt

Älä puhu kuolleistaChristina Wahldén

Darwin-sarjan aloitusosassa ruotsalaisopiskelija kohtaa Australian pimeän puolen.