100 teeyrttiä luonnosta ja puutarhasta Sinikka Piippo ja Pertti Salo

Suomen teeyrtit ovat erinomaisia terveyden lähteitä helposti ulottuvillamme. Niillä voi helpottaa esimerkiksi ihon, suoliston, hengitysteiden ja vaihdevuosien vaivoja sekä rauhoittaa tai virkistää mieltä.
Kirjassa esitellään sata Suomessa kasvavaa ja kasvatettavaa kasvia, joista voi valmistaa yrttiteetä. Mukana on luonnonvaraisia ruohokasveja ja pensaita, mausteyrttejä, puita ja puutarhan koristekasveja.
Jokaisesta kasvista on kuva, lyhyt esittely ja anekdootti, käyttö teenä ja kasvin hyötyvaikutukset. Kirjassa myös neuvotaan, kuinka kasveja kerätään ja valmistetaan teeksi, mikä on kullekin lajille otollinen keruuaika ja mitä tulee varoa.
Kasveista käytetään useimmiten lehtiä mutta myös kukkia, juuria ja marjoja. Niiden vaikutukset terveyteen ovat erilaisia, samoin niiden maku ja käyttömahdollisuudet. Ne sopivat sekä yksinään käytettäviksi että yhdistelmävalmisteiksi, niin kuumiksi kuin kylmiksi teejuomiksi.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2021
Sivumäärä: n. 280 s.
Koko: 170 x 240 mm
Sidosasu: Sidottu, läpikuvitettu, nelivärinen
Kirjastoluokka: 59.34
Kovakantisen ISBN: 9789523752368

Muuta: Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy, Valokuvat: Pertti Salo

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Suomalaiset marjatSinikka Piippo

Kattava tietoteos metsän ja puutarhan aarteista

Puhdasta ravintoa Sinikka Piippo

Mihin superruokina pidettävien kasvien teho perustuu? Korvaamaton käytännön opas kaikille terveellisestä ravinnosta kiinnostuneille.

VillivihanneksetSinikka Piippo

Piippo kertoo kirjassaan villivihannesten sisältämistä aineosista,niiden vaikutuksesta terveyteemme sekä kasvien keruusta, säilönnästä, käyttö- ja valmistustavoista ja lääkkeellisistä vaikutuksista.

Elinvoimaa puistaSinikka Piippo

Ainutlaatuinen tietokirja siitä, miten ja miksi puut parantavat fyysistä ja psyykkistä terveyttämme.

Rakkauden rohdotSinikka Piippo

Seksuaaliterveyttä ja hyvinvointia luonnosta

Terveyttä sienistäSinikka Piippo & Pertti Salo

Sienten terveysvaikutukset ja tarkat tiedot sienten sisältämistä aineosista ensi kertaa kirjana.