Tuhon lapset Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitren maailmanmenestystrilogian itsenäinen päätösosa.

Eletään huhtikuuta 1940. Kolmekymmentävuotias Louise Belmont pakenee alastomana Montparnassella sijaitsevasta hotellihuoneesta, jossa muuan mies on juuri ampunut itsensä. Ymmärtääkseen juuri kokemansa tragedian syyn, Louisen on selvitettävä kuolleen äitinsä salaisuudet.

Kun länsirintamalla käyty ”valesota” päättyy äkisti 10. toukokuuta 1940 Saksan hyökkäykseen, Ranska vajoaa paniikkiin ja kaaokseen. Ranskan armeija on lyöty ja saksalaiset etenevät kohti Pariisia. Sadat tuhannet pakolaiset täyttävät Ranskan tiet etsiessään turvaa.

Louise saa huomata, että sota tuo ihmisissä esiin niin hyvän kuin pahankin. Katastrofin keskellä Louisen ja kahden rintamakarkurin kohtalot kietoutuvat toisiinsa tavalla, jonka Lemaitre niin mestarillisesti hallitsee.

Historiallisen ajankuvan värikkyys, elävät henkilöhahmot ja näkökulmien monitahoisuus tekevät Tuhon lapset -romaanista jännittävän ja nautinnollisen elämyksen.

 

"Lemaitre päättää historiallisen trilogiansa kahden maailmansodan välisestä Ranskasta henkeäsalpaavalla ja loistavalla romaanilla."
– Le Figaro

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2020, viikolla 42
Sivumäärä: 512 s.
Koko: 148 x 210 mm
Sidosasu: Sidottu, suojapaperi
Kirjastoluokka: 84.2
Kovakantisen ISBN: 9789523750593
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523751200
Äänikirjan ISBN: 9789523751545

Muuta: Suomennos: Susanna Hirvikorpi, Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Suosittelemme myös

Näkemiin taivaassaPierre Lemaitre

Ranskan arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla, Prix Goncourtilla vuonna 2013 palkittu teos on unohtumaton kuvaus sodan raakuudesta, ihmisluonnosta, toveruudesta ja perhesiteiden voimasta.

Tulen varjotPierre Lemaitre

Mestarillinen romaani vie lukijan 1920-luvun lopun Pariisiin keskelle juonten ja petosten vyyhteä. Odotettu jatko-osa Pierre Lemaitren maailmanmenestysteokselle Näkemiin taivaassa.