Kirja: Suomi herää (Matti Vainio – Pentti Savolainen)

Kirja on loppuunmyyty.

Suomi herää Matti Vainio ja Pentti Savolainen

Kirjassa tarkastellaan Suomen kansallisen identiteetin kehittymistä 1600-luvulta 1900-luvun alkuun henkisen kulttuurin näkökulmasta. Se kuvaa suomalaisuuden etsintää suomen kielen ja suomenkielisen kirjallisuuden, kansallisaiheisen musiikin ja kuvaamataiteen nousun näkökulmasta, unohtamatta sellaisia kansakunnan ideologisia ”herättäjiä” kuin Elias Lönnrot, J.W. Snellman, J.L Runeberg, Zacharias Topelius, jne.  

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2006
Sivumäärä: 250 s.
Kirjastoluokka: 78.92

Muuta: Kansi Juho Jäppinen

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Neuvostoliiton varjossa kasvanut kansaTimo Vihavainen

Suomalaisten ylisukupolvinen kokemus 1900-luvun alusta aina sen viimeiselle vuosikymmenelle saakka oli elämä Neuvosto-Venäjän varjossa. Professori Timo Vihavaisen veitsenterävä analyysi Suomen lähihistoriasta auttaa hahmottamaan olennaiset kehityslinjat. Samalla se paljastaa itsestäänselvyyksinä pidettyjen suomalaisilmiöiden taustalla olevat kansalliset traumat, turhaumat sekä väärät uskomukset ja totuudet.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Natsi-Saksan salaiset suunnitelmatChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?