Kirja: Kuokkalan patruuna – Julius Johnsonin elämä (Jorma Tuomi-Nikula)

Kirja on loppuunmyyty.

Kuokkalan patruuna – Julius Johnsonin elämä Jorma Tuomi-Nikula

”Suomen tuntemattomimmaksi miljonääriksi” sanottu kauppaneuvos Julius Johnson syntyi venäläisen varastomiehen ja suomalaisen piikatytön aviottomana lapsena, niin sanottuna ”ryssänpentuna”. Kun Julius oli yhdeksänvuotias, vanhemmat vietiin sotavankeina Ranskaan. Siitä alkoi hänen vaihderikas elämänsä, joka huipentui Jyväskylässä vuosisadan vaihteen tienoilla. Tuolloin Julius Johnson oli valtakunnallinen kuuluisuus, kaupungin tärkein ja rikkain mies. Hänestä kerrottiin paljon meheviä juoruja. Nyt selviää, mitkä niistä olivat totta ja mitkä eivät.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 10/2007
Sivumäärä: 156 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Anita Polkutie

Kirjan laji

Lisää elämänkertoja ja muistelmia

RocksJoe Perry

Joe Perryn omaelämäkerta on vetävä, humoristinen ja brutaalin suorasukainen kuvaus elämästä rock-areenoilla ja niiden ulkopuolella.

Tuff JuiceCaron Butler

Caron Butlerin omaelämäkerta on raju ja rehellinen kuvaus taipaleesta koripallomaailman huipulle lähtökohdista, jotka eivät luvanneet tulevaisuudelta paljoakaan.

Konkursseja ja muita konnuuksiaJ. K. Tamminen

On monta tapaa hoidella vaikeuksiin joutunut yrittäjä kuiville. J. K. Tamminen tuntee ne kaikki. Talousrikollisen muistelmat ovat uskomatonta kertomaa eri tavoin toteutetuista vedätyksistä ja kieroin keinoin kerätyistä suurista voitoista.

Minä, Wayne RooneyWayne Rooney

Manchester Unitedin johtotähti kertoo värikkään tarinansa. Esipuheen futisfanien toivekirjaan on kirjoittanut Sir Alex Ferguson.

Steven Gerrard, Liverpool-ikoniSteven Gerrard & Donald McRae

Liverpoolin juhlituimman kasvatin kirjallinen testamentti on keskeinen pala eurooppalaista jalkapallohistoriaa.