Suomen sotavankileirit 1939–1944 Atso Haapanen

Laajaan arkistomateriaaliin perustuva teos kertoo venäläisistä sotavangeista ja heidän kohtaloistaan suomalaisilla sotavankileireillä.

Kirja esittelee sekä talvisodan että jatkosodan aikaiset sotavankileirit. Tunnettujen sotavankileirien kuten Kurileirin, Karkurileirin, Hangon sotavankileirin ja upseereiden sotavankileirin lisäksi kirjassa paljastetaan Raahen tienoilla olleen sotavankileirin olemassaolo, josta alueen asukkaat eivät ole halunneet puhua tai josta he eivät edes tienneet.

Kirjassa kerrotaan myös vankien vaihdosta saksalaisten kanssa ja sodan jälkeisestä luovutuksesta Neuvostoliittoon. Atso Haapasen teos antaa valaisevan kokonaiskuvan suomalaisista sotavankileireistä ja niiden olosuhteista.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 5/2019, viikolla 19
Sivumäärä: 313 s.
Kirjastoluokka: 92.73
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523128439

Muuta: Kansi: Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita sotakirjoja

Dresden 1945Sinclair McKay

Sinclair McKayn Dresden 1945 on henkeäsalpaava historiateos. Se kuvaa kaupungin elämää hyökkäystä edeltävinä päivinä, kertoo pommitusten kulun hetki hetkeltä ja paneutuu tuhotyön seurauksiin.

Isä ja poika kaukopartiossaIrja Kortelainen

Isän ja pojan yhteiset kokemukset osasto Marttinan partioretkillä

Mannerheim-ristin ritari 9 Eero KiveläJarkko Kemppi

”Ylipäällikkö on pvm:llä 8.9.41 nimittänyt Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi kapteeni Eero Olavi Kivelän, joka etulinjan komppanianpäällikkönä rykmentin suorittaessa rajalla läpimurron vahvojen vihollisasemien läpi osoitti suurta henkilökohtaista urhoollisuutta ja myöhemmin rajulla vastaiskulla heitti epätoivoisia läpimurtautumisyrityksiä tekevän vihollisen takaisin tuhoten mm. 9 hyökkäysvaunua.”

Talvisota venäläisin silminBair Irincheev

Uusinta venäläistä sotahistoriaa

Kannaksen suurtaistelut kesällä 1944 venäläisin silmin Bair Irincheev

Kirja kertoo suurhyökkäyksestä Karjalankannakselle puna-armeijan rivimiehen näkökulmasta, puna-armeijan tavoitteista ja tappioista sekä siitä, millaisina vastustajina suomalaisia pidettiin.