Kirja: Menetetty Karjala? (Jukka Seppinen)

Kirja on loppuunmyyty.

Menetetty Karjala? Jukka Seppinen

Menetetty Karjala? on ainutlaatuinen tutkimus Karjala-kysymyksestä Suomen politiikassa. Siinä käydään perusteellisesti lävitse Karjalan menettämiseen johtaneet vaiheet sekä Suomen poliittisen johdon pyrkimykset Karjalan palauttamiseksi.

Seppinen tuulettaa kiertelemättä luutuneita historian tulkintoja sotavuosista sekä Suomen ja Neuvostoliiton monimutkaista sodanjälkeistä suhdetta. Hän kertoo uusimpiin lähteisiin nojaten diplomaattisista ja sotilaallista ongelmista jatkosodan aikana sekä myöhempien vuosikymmenien Karjala-politiikan vaikeuksista.

Jukka Seppisen teos on kuin jännitysromaani, joka tempaa lukijan etsimään ratkaisua historiallisen vääryyden oikaisemiseksi sekä ainutlaatuisen maakunnan palauttamiseksi sen oikeille omistajille.

”Tulee vielä aika, jolloin Venäjä luovuttaa Karjalan takaisin.”
Presidentti Paasikivi vuonna 1956

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 6/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 92

Muuta: Kansi Niko Manikas

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

KieltolakiJonna Pulkkinen

Kirja esittelee Suomessa olleita erilaisia alkoholirajoituksia kautta maan historian, keskittyen kuitenkin vuosien 1919–1932 kieltolakiin ja sen seurauksiin.

Suuri ja mahtavaTimo Vihavainen – Kari Ketola

Tiivis Venäjä-tiedon ABC esittelee naapurimaamme keskeisimmät asiat: historian, kirjallisuuden ja maantiedon. Samalla se avaa lukijalle venäläistä arvomaailmaa ja käsitteitä.

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

Homo europaeusKarin Bojs

Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.

Vaaran vuodet? - Suomen selviytymisstrategia 1944-1950Jukka Seppinen

Oliko Suomen itsenäisyys sodan jälkeisinä vuosina uhattuna?