Kirja: Urho Kekkonen ja Viro (Pekka Lilja – Kulle Raig)

Kirja on loppuunmyyty.

Urho Kekkonen ja Viro Pekka Lilja ja Kulle Raig

Kirja on ainutlaatuinen selvitys Urho Kekkosen osuudesta Suomen ja Viron suhteiden kehityksessä. Kekkonen toimi sekä politiikan kulisseissa että eturivissä vuosikymmeniä Viron hyväksi.

Kirjassa on uutta tietoa Virosta Saksan miehitysvallan ajalta, jolloin suomalaiset viranomaiset antoivat Saksalle tietoja virolaisista loikkareista. Kekkonen nosti virolaisten kohtalon esiin eduskunnassa ja sai käytännön loppumaan. Kekkonen organisoi virolaispakolaisten vastaanoton Suomessa.

Kekkosen Viron-vierailu vuonna 1964 aloitti maiden suhteissa uuden aikakauden, ja Neuvosto-Viron hidas avautuminen länteen käynnistyi. Suomalais-virolaiset kulttuurisuhteet elpyivät, ja aiemmin suljettu maa avautui läntiselle turismille.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Kunskapens metropol Martti Häikiö

Teos antaa laajan kokonaiskuvan tietokulttuurin kehityksestä Helsingissä eri alojen käännekohtien ja keskeisten vaikuttajien näkökulmasta.

Vakoilua itärajan takanaEero Elfvengren & Einar P. Laidinen

Ainutlaatuinen selvitys suomalaisten itärajan takana suorittamasta sotilastiedustelusta itsenäisyyden kahtena ensimmäisenä vuosikymmenenä.

Mereen kadonneetJohanna Pakola

Syyskuussa 1948 meri on kätki 22 ruumista, Verna-laivan pirstoutuneen hylyn ja paljon salaisuuksia.Miksi 25 ihmistä hankki laivan, jolla lähteä vaaralliselle merimatkalle? Keitä lähtijät olivat? Miksi kaikki tapahtui salassa?

LinnoituskaupunkiSeppo Aalto, Juha-Matti Granqvist & Sofia Gustafsson

Kirja kertoo Helsingin tarinan pikkukaupungista Ruotsin puolustuksen tärkeäksi osaksi. Kertomus alkaa raunioituneesta Helsingistä 1722 ja päättyy lopulliseen venäläisvalloitukseen 1807.

Talvisodan ranskalaiset ratkaisijatHenrik Tala

Suomi ei taistellut talvisodassa yksin, vaikka niin toistuvasti väitetään. Tärkeimpään pelastajan roolin kohosi Ranska ja sen pääministeri Édouard Daladier.