Kirja: Urho Kekkonen ja Viro (Pekka Lilja – Kulle Raig)

Kirja on loppuunmyyty.

Urho Kekkonen ja Viro Pekka Lilja ja Kulle Raig

Kirja on ainutlaatuinen selvitys Urho Kekkosen osuudesta Suomen ja Viron suhteiden kehityksessä. Kekkonen toimi sekä politiikan kulisseissa että eturivissä vuosikymmeniä Viron hyväksi.

Kirjassa on uutta tietoa Virosta Saksan miehitysvallan ajalta, jolloin suomalaiset viranomaiset antoivat Saksalle tietoja virolaisista loikkareista. Kekkonen nosti virolaisten kohtalon esiin eduskunnassa ja sai käytännön loppumaan. Kekkonen organisoi virolaispakolaisten vastaanoton Suomessa.

Kekkosen Viron-vierailu vuonna 1964 aloitti maiden suhteissa uuden aikakauden, ja Neuvosto-Viron hidas avautuminen länteen käynnistyi. Suomalais-virolaiset kulttuurisuhteet elpyivät, ja aiemmin suljettu maa avautui läntiselle turismille.

LOPPUUNMYYTY

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2006
Sivumäärä: 240 s.
Kirjastoluokka: 99

Muuta: Kansi Kalevi Nurmela

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Helsinki 1939Laura Kolbe, Samu Nyström & Henrik Tala

Teos jatkaa Helsinki-kirjasarjaa, jossa on aikaisemmin julkaistu Helsinki 1918 – Pääkaupunki ja sota (2008) sekä Helsinki 1945 – Pääkaupunki ja rauha (2015).

Karl Dönitz ja Kolmannen valtakunnan viimeiset päivätBarry Turner

Teos on paitsi valaiseva henkilökuva natsi-Saksan viimeisestä johtajasta, myös elävä sisäpiirin kuvaus toisen maailmansodan vähän tunnetuista loppuselvittelyistä.

Hitlerin kotkanpesä ja Berghof 1922-1944Thierry Lentz

Historiallinen tutkimusmatka legendaariseen paikkaan, josta käsin ohjailtiin maailman kohtaloa. Kirja kertoo seikkaperäisesti, millainen oli Hitlerin ja hänen lähipiirinsä ”lomaparatiisi” ja millaista elämää siellä vietettiin.

RyssävihaTimo Vihavainen

Teos valottaa ryssävihaa ja sen rinnakkaisilmiöitä sekä Suomessa että muissa Venäjän naapurimaissa ja vertaa niitä myös Venäjällä vallinneisiin asenteisiin naapureita kohtaan. Kokonaiskuva on sekä yllättävä että hyvin kiinnostava.

Hitler, Stalin ja SuomiJukka Seppinen

Neuvostopropagandasta ja suomettumisesta puhdistettu tutkimus Suomen lähihistoriasta