Kirja: Juuri näin! (Tiia Koskimies )

Kirja on loppuunmyyty.

Juuri näin! Uusi suomalainen juureskeittokirjaTiia Koskimies

Tiia Koskimies tarjoilee runsaasti uusia makuja ja valmistustapoja herkullisiin ja terveellisiin juuresruokiin.
Erilaiset leikkaus- ja kypsennystavat sekä rohkea maustaminen tuovat uutta ilmettä ja kiinnostavuutta tuttuihin perusmakuihin. Miltä kuulostaisi lantusta valmistettu Thai-keitto, bataattiranskikset, porkkanadippi, punajuuririsotto, manteliset selleripihvit, naurishillo, tai vaikkapa raitajuurisipsit? Trendikkäät juurespyreet maistuvat niin liha- kuin kalaruokienkin kanssa.
Suomalaisen keittiön perusta ovat aina olleet juurekset. Hyvin säilytettynä niitä riittää lähes uuteen satoon saakka. Paksun kuoren alla vitaaliaineet säilyvät myöhäiseen kevääseen. Juurekset ovat myös edullista ruokaa ja kesällä niiden naattejakin voi hyödyntää ruoanvalmistuksessa.
Myös uusia risteytettyjä lajikkeita ilmestyy kauppoihin jatkuvasti. Erivärisistä juureksista saa myös hienoja väripaletteja: oranssi porkkana, valkoinen palsternakka, punainen punajuuri, kaunis raita- ja keltajuuri ja oranssi bataatti, joka on valloittanut suomalaiset sydämet.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2017
Sivumäärä: 140 s.
Kirjastoluokka: 68.2

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Ruoka- ja juoma-aiheisia

Parhaat piirakatTiia Koskimies

Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.

Parhaat kesäsalaatitMia Gahne

Kesäkokin toivekirja nostaa salaatit aivan uudelle tasolle kekseliäine aineksineen ja ruokaisine lisukkeineen.

Kakkuja kasviksistaYsanne Spevack

Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.

Juustokakkuja rakkaudella Christin Geweke

36 toinen toistaan herkullisempaa juustokakkureseptiä. Kirjan ohjeilla syntyvät sekä klassiset amerikkalaistyyliset keksipohjaiset tuorejuustokakut että keveämmät, rahkasta valmistettavat kakut.

Jallu Jonna Pulkkinen

Jallu on osa maamme kulttuurihistoriaa, romanttisten reissumiesten ja rajujen rokkareiden juoma, jota nautitaan hyvässä seurassa, pilke silmäkulmassa. Mutta kuinka siitä tuli sellainen?