Elisabet II Antonio Caprarica

Isoa-Britanniaa 70-vuotta hallinnut Elisabet II (1926–2022) oli kaikkien aikojen pisimpään maataan hallinnut nainen maailmassa. Hän näki pitkän elämänsä aikana toisen maailmansodan kauheudet, teki yhteistyötä 14 pääministerin kanssa Churchillista Johnsoniin, tapasi 7 paavia ja 13 Yhdysvaltain presidenttiä. Hän koki kuningashuoneen suosion huiput mutta myös aallonpohjat ilkeine juoruineen ja paljastuksineen.

Vaikka Elisabet eli elämänsä parrasvaloissa, on hänen yksityiselämänsä jäänyt enimmäkseen hämärän peittoon. Näitä varjoon jääneitä alueita Antonio Caprarica haluaa kirjassaan valottaa ja kertoa totuudenmukaisesti, kuka oikeastaan oli Elizabeth Alexandra Mary Windsor ja millaista hänen elämänsä oli naisena ja hallitsijana.

Luotettaviin sisäpiirilähteisiin nojaava teos kertoo elävästi kuningattaren elämäntarinan. Kiintoisat anekdootit piirtävät kiehtovan luonnekuvan naisesta, joka asetti asemansa tuomat velvoitteet kaiken muun edelle.


”Tämä on elinikäinen työ.”
- Kuningatar Elisabet II

 

 

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 9/2022, viikolla 39
Sivumäärä: n. 450 s.
Kirjastoluokka: 99.1
Sähkökirjan ISBN (epub): 9789523758353

Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi, Kansi taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Lue myös

Elizabeth ja PhilipIngrid Seward

Ingrid Seward kertoo uudessa kirjassaan kuningatar Elisabet II:n ja prinssi Philipin 70-vuotisen avioliiton koko tarinan.

Kuninkaalliset veljeksetCristopher Andersen

Ainutlaatuisen intiimi näkymä prinssien ja heidän puolisoidensa elämään