Uusin tutkimustieto vatsan ja suoliston merkityksestä koko elimistön terveydelle koottuna helppotajuiseksi opaskirjaksi, joka jokaisen tulisi lukea.
Jonsson selvittää kirjassaan, miten elimistö toimii ja miten jokainen voi parantaa terveyttään sekä fyysistä ja psyykkistä suorituskykyään yksinkertaisesti vatsastaan huolehtimalla.
Vatsaan kiinnitetään huomiota yleensä vasta silloin, kun se vaivaa. Kuitenkin juuri vatsa ja ruoansulatuselimistö lopulta päättävät, kuinka ihminen voi ja miten terveenä hän pysyy.
Vatsan ja suoliston toiminta ei koske vain ruoansulatusta. Suolistoa kutsutaan nykyään jopa toisiksi aivoiksi. Suolistossa arvioidaan olevan kymmenen kertaa enemmän bakteereja kuin koko kehossamme on soluja. Nämä bakteerit vaikuttavat mm. tunteisiin, sairastuvuuteen ja lihomiseen.
Viime vuosien tutkimukset osoittavat, miten tuon bakteeriston puutteet tai heikkeneminen voi altistaa monille taudeille, esim. välikorva- tai virtsatietulehduksille, munuaiskiville, allergioille ja syöville. Myös painonhallinnassa suoliston mikrobitasapainolla on aivan ratkaiseva merkitys.
Täydellisen tietopaketin lopuksi Jonsson tarjoaa myös hyviä ruoanlaittovinkkejä sekä joukon vatsaystävällisiä reseptejä.
Ilmestymisaika: | 1/2017, viikolla 4 |
Sivumäärä: | 172 s. |
Koko: | 170 x 240 mm |
Sidosasu: | Sidottu, nelivärinen |
Kirjastoluokka: | 59.34 |
ISBN: | 9789523124264 |
Muuta: Suomennos Anna Maija Luomi, Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy
Kim Jonesin kirja on oiva apu ajoittaisista tai säännöllisistä nukahtamis- ja univaikeuksista kärsiville. Se tarjoaa peräti 222 tieteellisesti testattua menetelmää, jotka auttavat saamaan unen päästä kiinni ja nukkumaan hyvin.
Teos tarjoaa uusimman tutkimustiedon kaikesta siitä, mikä sydämeemme vaikuttaa. Nykytutkimusten tulokset ovat paikoin hämmästyttäviä.
Parantaako paasto? Auttaako kasvissyönti?
Helena Miettisen kirja kertoo kansantajuisesti, mitä kolesterolista nykytutkimuksen valossa tiedetään ja miten suojautua sen aiheuttamilta sairauksilta. Teos tarjoaa tuoreinta tutkittua tietoa kolesterolista ja sen aineenvaihdunnasta sekä veren kolesteroliin vaikuttavista perinnöllisistä tekijöistä.
Miten erottaa oikea terveystieto huuhaasta, toimivat neuvot virheellisistä väittämistä? Lääketieteen tohtori, professori Juhani Knuuti opastaa kirjassaan ymmärtämään ja tulkitsemaan ympärillämme vellovia, usein varsin ristiriitaisia terveysväittämiä.