Kirja: Elokuva ja psyyke 4 (Antti Alanen (toim.))

Kirja on loppuunmyyty.

Elokuva ja psyyke 4 Näyttelijän paradoksiAntti Alanen

Suomen Psykoanalyyttisen Yhdistyksen ja Helsingin psykoterapiaseuran symposiumien pohjalta on koottu neljäs Elokuva ja psyyke -kirja Näyttelijän paradoksi. Kirjoittajina on näyttelijöitä, ohjaajia, tutkijoita ja psykoanalyytikoita.
Satojen vuosien ajan on käyty väittelyä valistusfilosofi Denis Diderot'n esittämästä näyttelijän paradoksista: lahjakas ammattinäyttelijä tekee ulkokohtaisilla keinoillaan syvemmän vaikutuksen kuin kokematon esiintyjä, jonka sisäinen tunne on aito.
Näyttelemisen keinot ovat monet, mutta aina niissä kiehtoo se, millaista on olla joku toinen, vapaa oman itsensä kahleista

Artikkelien kirjoittajat:
Ville Sandqvist: Näyttelijän paradoksi, Heikki Kujanpää: Kuinka voin olla joku toinen?, Minka Kuustonen: Vapaana itseni kahleista, Ilpo Lahti: Yasujiro Ozun Kiertolaiset ja kabukiteatteri, Riitta Tähkä: Kalpean kuun tarinoita, Kristiina Kuula: Ingmar Bergmanin Syyssonaatti, Mikael Enckell: Charles Chaplinin Parrasvalot, Timo Korhonen: Hyvän reunalla, Ann-Mari Rytö-honka: Jane Campionin Piano, Charlotte Airas: Elokuvani Born with Tools, Maarit Veikkolainen: Wong Kar-wain In the Mood for Love, Susanna Välimäki: The Tree of Life -elokuvan musiikkimaailma, Eija Repo: Dancer in the Dark, Henrik Enckell: Veren häät.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 8/2016, viikolla 35
Sivumäärä: n. 220 s.
Kirjastoluokka: 77.4

Muuta: Kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Lisää psykologiakirjoja

Takaisin elämäänIrina Holma

Tässä kirjassa lääketieteen tohtori ja psykiatrian erikoislääkäri Irina Holma esittelee kattavasti masennuksen eri muodot ja alalajit sekä nykyisin käytössä olevat uusimmat hoitomuodot.

Narsisti esimiehenäSirpa Polo

Rankka tilitys henkisestä terrorista työpaikalla

Naimisissa narsistin kanssaMarketta Joutsiniemi – Pia Kaulio – Raimo Mäkelä – Jyrki Pekola – Gustav Schulman

Välttämätön tietopaketti kaikille narsistisessa parisuhteessa eläville ja heidän läheisilleen.