Hyönteisten käyttö ruoka-aineena herättää yhä kasvavaa kiinnostusta Suomessakin. Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.
Hyönteiset ovat vähärasvaisia, ja niissä on runsaasti proteiinia sekä ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Ne sisältävät myös muita arvokkaita ravintoaineita, kuten mineraaleja ja vitamiineja. Ja, kyllä vain – ne myös maistuvat hyvältä.
Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti herkullisia reseptejä kokeilunhaluiselle kotikokille. Friteerattuja kotisirkkoja, paahdettuja jauhomatoja villivihannespedillä, tagliatellea sirkka-peston kera, hienoja buffalotoukkapraliineja ja paljon muuta.
Kirja opastaa myös, kuinka esikäsitellä itse kerättyjä ruokahyönteisiä ja toukkia.
Ilmestymisaika: | 2/2016, viikolla 7 |
Sivumäärä: | 128 s. |
Koko: | 190 x 250 mm |
Sidosasu: | Sidottu, nelivärinen |
Kirjastoluokka: | 68.2 |
ISBN: | 978-952-312-256-7 |
Muuta: suomennos Juho Nurmi, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy
Kirja esittelee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä ja kertoo, miten niistä saa maittavaa arki- ja juhlaruokaa.
36 toinen toistaan herkullisempaa juustokakkureseptiä. Kirjan ohjeilla syntyvät sekä klassiset amerikkalaistyyliset keksipohjaiset tuorejuustokakut että keveämmät, rahkasta valmistettavat kakut.
Nerokas keittokirja osoittaa, miten erinomaisesti vihannekset sopivat myös makeaan leivontaan.
Tarjottavaa arkeen ja juhlaan. Mukana on niin perinteisiä retro-piirakoita kuin uusia tuttavuuksia.
Kodin uusi mehukirja tuo kotitekoisten mehujen valmistuksen nykyaikaan. Tuttujen marjamehujen lisäksi kirja sisältää paljon juomareseptejä aivan uudenlaisiin aineksiin ja makuyhdistelmiin.