Natsi-Saksan salaiset suunnitelmat Uusi maailmanjärjestysChris McNab

Miltä maailma näyttäisi tänään, jos Saksa olisi voittanut toisen maailmansodan?
Vuosien 1933 ja 1945 välillä Hitler kehitteli visiota uudesta maailmanjärjestyksestä. Lebensraum, elintilan valtaaminen oli vasta alkua. Kun sota olisi ohi, olisi aika uudistaa koko maailmanjärjestys.
Saksa ja Japani jakaisivat Venäjän ja Aasian keskenään. Berliini rakennettaisiin uudelleen loisteliaaseen uusklassiseen tyyliin ja siitä tehtäisiin maailman pääkaupunki, Germania.
Kolmannen valtakunnan hallitsemassa maailmassa vallitsisi tiukka rotuerottelu. Alemmat rodut karkotettaisiin tai alistettaisiin ylempien käyttöön ilmaiseksi työvoimaksi. Euroopan puoleisella Venäjällä saksalaissotilaat johtaisivat orjatyövoimalla toimivia maatiloja.
Eri taidemuotojen tehtävänä ei olisi palvella omia taiteellisia tavoitteitaan vaan ajaa natsi-ideologian päämääriä. Perinteisen uskonharjoituksen tilalle olisi tarjolla natsien oma, varhaisiin myytteihin ja Pohjolan pakanallisiin traditioihin pohjautuva ritualismi. Natsi-tunnusten liittäminen tähän Saksan messiaanista roolia korostavaan maailmankuvaan loisi kokonaan uuden uskonnollisen tradition.
Luku luvulta teos valottaa Hitlerin suuren suunnitelman eri osa-alueita: saksalaisen imperiumin luomista, hallintoa, sodankäyntiä, infrastruktuuria, arkkitehtuuria, rotuoppia, kulttuuria ja aseteknologiaa.
Kirjan runsas kuvitus sekä selkeät taulukot ja kartat tekevät siitä korvaamattoman hakuteoksen jokaiselle historiasta kiinnostuneelle lukijalle.

Kirjan tiedot

Ilmestymisaika: 3/2016, viikolla 10
Sivumäärä: 224 s.
Koko: 205 x 260 mm
Sidosasu: Sidottu, kuvitettu
Kirjastoluokka: 90.35
ISBN: 978-952-312-252-9

Muuta: suomennos Jere Saarainen, kansi Taittopalvelu Yliveto Oy

Kirjan laji

Muita historiakirjoja

Homo europaeusKarin Bojs

Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten alkuperästä, DNA:sta ja sukututkimuksesta. Teos sai Ruotsin arvostetuimman kirjallisuuden alan tunnustuksen, August-palkinnon, vuoden 2015 parhaana tietokirjana.

Samaa unta – Kihlaparin kirjeitä sodan keskelläSinikka Paavilainen

Unelma rauhasta ja yhteisestä tulevaisuudesta.

Pettureita vai sodan uhreja Sergei Verigin

Laajaan venäläiseen ja suomalaiseen arkistomateriaaliin perustuva teos sota-ajan Karjalassa harjoitetusta yhteistyöstä. Se kertoo, keitä nämä yhteistoimintamiehet olivat, miten laajaa toiminta oli ja minkälaisista syistä siihen ryhdyttiin.

Churchillin kolmas maailmansotaJonathan Walker

Kun pääministeri Winston Churchill 8.4.1945 ilmoitti radiopuheessaan Saksaa vastaan käydyn sodan viimein loppuneen, hänellä oli mielessään jo suunnitelma, joka toteutuessaan olisi merkinnyt uuden sodan aloittamista.

Auschwitzin ompelijattaretLucy Adlington

Vaikuttava tositarina naisista, jotka ompelivat natseille näyttäviä muotiluomuksia säästyäkseen kuolemalta