Kirja on loppuunmyyty.
Pentti Perttulan teos on perusteellinen selvitys ilmavoimien nykyaikaisesta käytöstä.
Ilmavoiman merkitys on laajentunut parin viimeisen reilun vuosikymmenen aikana perinteisestä ilmatilan alueellisen koskemattomuuden turvaamisesta tai toiminnasta taistelualueella.
Pelkällä ilmavoiman käytöllä on viime vuosina pyritty saavuttamaan mitä erilaisimpia päämääriä, kuten siviiliväestön suojelu Libyassa, kemiallisten aseiden käytön estäminen Syyriassa tai siepattujen sotilaiden vapauttaminen Libanonissa.
Myös sotilaallinen varustautuminen näyttää kulminoituvan yhä enemmän ilmavoimaan. Esimerkiksi Venäjä on näyttänyt sotilaallista mahtiaan nimenomaan ilmavoimillaan erityisesti Itämerellä ilmatilaloukkauksin ja hyökkäysharjoituksin.
Venäjän ilmavoiman käyttö Georgian sodassa 2008 osoitti NATO:lle, että Baltian puolustamiseen tarvitaan muutakin kuin neljän hävittäjäkoneen ilmatilan vartiointilaivue. Siksi juuri Puolalla on nykyään Euroopan uudenaikaisin hävittäjäkalusto. Ilmavoimalla on Baltian puolustamisessa merkittävä rooli, koska vain sillä voidaan reagoida riittävän nopeasti.
Myös Suomella ja Ruotsilla uskottavan puolustuksen kivijalka on hävittäjävoima. Vain riittävä ilmavoima takaa edellytykset maa- ja merivoimien tehokkaalle toiminnalle sotilaallisessa konfliktitilanteessa.
Ilmestymisaika: | 10/2015, viikolla 42 |
Sivumäärä: | 267 s. |
Kirjastoluokka: | 39.6 |
Muuta: kansi Taittopalvelu Yliveto oy
Kirja avaa ainutlaatuisen näkymän häikäilemättömän natsijohtajan kunnianhimoon, brutaaliin toimintaan ja ylelliseen yksityiselämään. Samalla se on vahva kuvaus Kolmannen valtakunnan noususta ja tuhosta.
Ainutlaatuinen kuvaus suomalaisten sotavankileirien rankoista olosuhteista
Sotilaat, jotka vapauttivat Saksan natsivallasta, toivat mukanaan uutta kärsimystä. Arviolta miljoona naista ja tyttöä – sekä suuri määrä miehiä – joutui toisen maailmansodan jälkeen seksuaalisen väkivallan uhriksi kaikkialla Saksassa.
Kahdesti kotinsa menettäneiden viipurilaisten ja kaupunkia puolustaneiden sotilaiden kertomuksia vaikeilta vuosilta.
Uutta tietoa sota-ajan propagandakoneistosta